torstai 29.7.2021 | 04:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjärven kaupunki käynnistää maksuttoman verkkovalmennuksen kaikille kuntalaisille

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 20.3.2020 klo 14:38

Pyhäjärven liikuntatoimi käynnistää ensi viikolla kuntalaisten maksuttoman verkkovalmennuksen.

– Tavoitteena on motivoida kaikki kuntalaiset kohottamaan/ylläpitämään tavoitteellisesti omaa lihaskuntoa kotoa käsin, olitpa sitten nuori, työikäinen tai ikäihminen, mies taikka nainen, kertoo Marko Pehkonen Pyhäjärven liikuntatoimesta.

Jokaiselle ikäryhmälle luodaan oma ryhmä, jonne päivitetään kotitreeniohjelmia aina matalankynnyksen liikunnasta, teho-ohjelmiin ja liikkuvuusharjoituksiin. Ohjelmat päivitetään aina ajoittain.

– Saat samalla käyttöösi treenisovelluksen, joka ladataan puhelimeen. Treenisovellus sisältää kaikki ohjelmat sähköisesti. Liikkeet ovat havainnollistettu kuvin ja videoin, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman helppoa. Laitan liikkeisiin myös suuntaa antavia ohjeita toistojen määristä ja sarjoista. Kun asiakas on tehnyt treenin hän kuittaa se, mikä tulee näkyville myös minulle, Pehkonen sanoo.

Tämä palvelu tulee tarjoamaan mahdollisuuksia oman kunnon hoitoon sekä näinä haastavina viikkoina ja myös jatkossa. – Mikä parasta, osallistumiskattoa ei ole, vaan mukaan pääsevät kaikki halukkaat. Jotta pääset mukaan ohjattuun valmennukseen, tarvitset älypuhelimen tai tabletin sekä oman sähköpostin. Lisää tietoa lähipäivinä.

Kuntalaiset pääsevät ilmoittautumaan treeniin mukaan internetin välityksellä. Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan kategoria, johon kuuluu: nuoriin, työikäisiin vai ikäihmisiin. Sen jälkeen valitaan vielä ohjelman taso, joita on tarjolla kolme: starttiryhmä vasta-alkajille, sykeryhmä säännöllisesti liikkuville ja tehoryhmä kovaa treeniä haluaville.

– Näin jokainen pääsee treenaamaan omalla tasollaan. Asiakas voi myös kunnon kasvaessa siirtyä seuraavaan ryhmään eli verkkokuntoilu voi myös olla nousujohteista.

Pehkonen kertoo, ettei korona ole suinkaan pääsyy uuden palvelun avaamiselle, vaan sitä on suunniteltu syksystä lähtien.

– Olisimme avanneet palvelun pyhäjärvisille joka tapauksessa ensi syksynä. Ainoa hankaluus tässä on se, etten ehtinyt pitää sovelluksen käyttökoulutusta ihmisille suunnitelmien mukaan, vaan nyt käyttö alkaa ”kylmiltään”. Minulla on nyt kuitenkin hyvin aikaa vastata ihmisten kysymyksiin, joten oikeasti olen todella innoissani tästä.

Pehkonen uskoo Pyhäjärven avauksen toimivan suunnannäyttäjän muillekin kaupungeille.

– Nyt on ilmassa jotain uutta, kuntatasolla en ole vielä törmännyt vastaavaan, Marko toteaa.

#