maanantai 28.9.2020 | 23:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kansanedustaja Mikko Kinnunen vieraili Pyhäjärvellä keskiviikkona tutustuen paikallisiin yrittäjiin ja päättäjiin – "Saan ajankohtaista tietoa toiveista ja näkemyksistä. Tämä tieto on tärkeää työssäni ja päätöksenteossa eduskunnassa", Kinnunen kertoi

Kaija Tuompo
Pe 10.1.2020 klo 15:00

Reisjärvinen, keskustapuolueen kansanedustaja Mikko Kinnunen käyttää tammikuun vieraillakseen vaalipiirinsä kunnissa.

– Haluan käydä tutustumassa alueen ajankohtaisiin asioihin paikan päällä. Tapaan alueen yrittäjiä, päättäjiä ja asukkaita. Saan ajankohtaista tietoa toiveista ja näkemyksistä. Tämä tieto on tärkeää työssäni ja päätöksenteossa eduskunnassa, toteaa Mikko Kinnunen.

Seutuhallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi isännöi kansanedustajan vierailua yhdessä valtuuston 1. varapuheenjohtaja Jouni Jussinniemen kanssa Pyhäjärvellä.

Seutukunnan viiden jäsenkunnan; Haapajärven, Kärsämäen, Nivalan, Pyhäjärven ja Reisjärven ajankohtaiset asiat olivat vierailun teemana. Päivän aikana keskusteltiin koulutuksesta, elinkeinoelämästä sekä tulevaisuuden haasteista.

– Nivala-Haapajärvi seutukunnissa on kaikissa samat haasteet. Väestö vähenee, väestö- ja elinkeinorakenne muuttuu. Kaikissa kunnissa pyritään turvaamaan elinvoimaa ja parhaiten se onnistuu yhteistyöllä. Alueella on hyvä työllisyystilanne ja se auttaa myös Pyhäjärven rakennemuutosponnisteluissa Seutukunnan strategiatyö on osoittanut alueen kunnilla olevan yhtenevät näkemykset ja tätä viestiä halusin tuoda esille myös keskusteluissamme, kertoo kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi.

Vierailulla tutustuttiin Pyhäjärveen kaupunkina ja alueena eri näkökulmista. Kaupungin henkilöstön tapaamisessa oli agendalla koulutus ja opetustoimi sekä siihen liittyvät tämän hetken ja tulevaisuuden näkymät. Elinkeinoelämään tutustuttiin vierailukäynneillä yrityksissä.

Rönkön puutarhalla vieraat tutustuivat kurkun ja tomaatin viljelyyn. Keskusteltiin yrittäjän arkeen liittyvistä haasteista ja onnistumisista. Puutarhalta matka jatkui Pyhäsalmen kaivokseen, myös siellä saatiin ajankohtaista tietoa kaivoksen nykytilasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Vierailu antoi hyvän ajankohtaiskatsauksen seutukunnasta. Pyhäjärvi on väestömäärältään pieni, mutta täällä on hyvinkin monipuolinen elinkeinorakenne.

Haasteita riittää kuten kaikilla pienillä ja vähän isommillakin kunnilla. Paljon kuitenkin tehdään koko ajan ja katse on kiinteästi tulevassa.

#