sunnuntai 9.8.2020 | 09:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäen sivistysjohtaja muuttaa puoleksi vuodeksi Espanjaan – Kirjasto vastaa alkuvuoden tapahtumatarjonnasta

Outi Levä
Pe 3.1.2020 klo 10:06

Uusi vuosi tuo muutoksia Kärsämäelle. Sivistysjohtaja Ira Toppinen perheineen muuttaa puoleksi vuodeksi Espanjan Fuengirolaan.

– Olemme puhuneet ainakin pari vuotta, että pitäisi lähteä ennen kuin tyttäremme siirtyvät yläasteelle. Nyt he ovat kolmannella ja viidennellä luokalla. Valitsimme Fuengirolan koulujen vuoksi. Tytöt puhuvat auttavasti espanjaa, jota ovat oppineet, kun meillä on vuosien varrella ollut useita espanjalaisia au-paireja. Me Ismon kanssa yritetään keksiä itsellemme jotakin puuhaa, sanoo Toppinen.

Sivistys- ja kulttuuripuolen töitä jaetaan sisäisin järjestelyin. Opetustoimeen liittyviä asioita hoitaa lukion rehtori Kari Oikarinen ja kulttuuriin, hyvinvointiin ja terveyteen liittyvästä hallinnosta vastaa varhaiskasvatuspäällikkö Riikka Sarjanoja. Tapahtumatuotannosta vastaa kirjastossa Sirkka Seppälä yhdessä Sanna Upolan kanssa. Kirjastossa työskentelee parina päivänä myös Henna Haaga. Kirjaston henkilökunta ottaa vastaan kuntalaisten toiveita ja ehdotuksia tapahtumista ja niiden järjestelyistä. Kunnan infopistettä hoitava Piia Ojalehto kokoaa Kaikun, kuten ennenkin.

– Kaikki tapahtumat eivät välttämättä ole Kaikussa. Joilla netti on, lukekaa visitkarsamaki-sivustolta. Sieltä voi tarkistaa myös tapahtumien ajat, yllyttää Ojalehto.

Kärsämäellä vuosi 2020 jatkuu tutuissa merkeissä. Tulossa on ARS-Kärsämäki, Tarinan iskennän SM-kilpailut, Akselin Soiton viihdekonsertti, Kärsämäki-päivät, Musiikkia Paanukirkossa ja paljon muuta.

#