sunnuntai 25.10.2020 | 03:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Reisjärvellä syttyi tulipalo omakotitalossa – Keittiön seinä ja kattorakenteet tuhoutuivat

Minna Mustonen, Tapani Postila
Ke 18.12.2019 klo 14:33 | päivitetty ke 16:21

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Reisjärvellä syttyi keskiviikkona iltapäivällä tulipalo omakotitalossa. Talon asukas oli havahtunut talon keittiössä voimakkaaseen savuun. Asukas poistui rakennuksesta ja teki hätäilmoituksen.

Tulessa oli keittiössä liesituulettimen ympäristö. Pelastuslaitoksen savusukeltajat sammuttivat keittiön tulipalon. Tuli oli jo ehtinyt levitä liesituulettimen yläpuolisiin seinä- ja kattorakenteisiin, joita jouduttiin purkamaan jonkin verran. Ullakko varmistettiin ja myös välipohjan rakenteita ja eristeitä purettiin, tällä varmistettiin että palo ei ollut levinnyt laajemmalle välipohjaan. Keittiön seinä ja kattorakenteet tuhoutuivat. Muu talon osa kärsi lieviä savuvahinkoja.

Talon asukas kuljetettiin ensihoidon toimesta tarkistukseen terveyskeskukseen. Palosta muodostunut savu ei aiheuttanut vaaraa ympäristölle tai lähialueen asukkaille.

Palo oli alkanut keittiöstä lieden ja liesituulettimen välittömästä läheisyydestä. Tarkempaa syttymissyytä ei voida tässä vaiheessa arvioida, syttymissyytä selvitetään tarkemmin myöhemmin.

Tulipaloon hälytettiin resursseja Jokilaaksojen pelastuslaitokselta sekä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitokselta. Pelastuslaitos jatkoi kohteessa jälkivartiointia muutaman tunnin ajan.

Juttua päivitetty klo 16.20 pelastuslaitoksen lisätiedoilla

#