sunnuntai 9.8.2020 | 09:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vuoden kärsämäkinen on peruskoulun rehtori Juha Korkiakoski – Kunniamaininta Tavallisen Elonkorjuujuhlan järjestäjille

Outi Levä
La 30.11.2019 klo 14:29 | päivitetty pe 11:38

Vuoden kärsämäkiseksi nimettiin perusopetuksen rehtori, luokanopettaja Juha Korkiakoski.

– Hän on ollut monessa mukana jo vuosikymmeniä ja etsii nouseviin haasteisiin ratkaisuja aktiivisella ja positiivisella asenteella, mikä heijastuu perusopetuksen rehtorin tehtävässä koko luovaan ja motivoituneeseen työyhteisöön ja oppilaiden kautta koteihin saakka, sanoi kunnanjohtaja Ira Toppinen.

Korkiakoski on Vuoden kärsämäkinen -nimityksestä vähän hämillään ja sanoo vaatimattomasti:

– Tämä tuli kyllä ihan puskista, enkä koe tehneeni mitään erikoista, hän aluksi vähättelee, mutta listaa sitten: Olenhan minä kyllä monenlaisissa yhteiskunnallisestikin tärkeissä jutuissa mukana ollut, mutta olen nyt vähän vähentänyt. Muutama on jäljellä: Säästöpankki Optian, Jokilaaksojen musiikkiopiston ja Oulaisten Seudun Hengitysyhdistyksen hallitukset. Vapepa-toiminnassa olen ollut mukana alusta alkaen.

Laulu- ja esiintymistaitoisena Korkiakoski oli aktiivisesti mukana Tavallisen Elonkorjuujuhlan järjestelyissä ja toimii myös Puhallinorkesterin solistina ja juontajana jälleen itsenäisyyspäivän juhlissa. Vuoden kärsämäkiseksi Korkiakoski lienee noussut lasten äänin, sillä peruskoululaiset äänestävät vuosittain Vuoden kärsämäkisestä. Rehtorin työtään hän kehuu haastavaksi ja antoisaksi.

– Tärkeintä on lasten ja opettajakollegoiden kuuntelu ja auttaminen. Meillä on hyvät välit kaikkien kanssa. Pienetkin uskaltavat tulla juttelemaan, vaikka tarvittaessa asetamme eri äänen sävyin tiettyjä rajoja, joita ei sitten ylitetä. Kun menee hyvin, kaikilla on mukavaa. Lasten kanssa tavatessamme heittelemme ylävitosia.

Kunniamaininnan saivat Tavallisen Elonkorjuujuhlan 2019 kaikki järjestäjät yhteisesti. Jussilan mukaan tapahtuma kruunasi Kärsämäen 150-vuotisjuhlavuoden ja vahvisti ainutlaatuisella tavalla yhteisöämme läheltä ja kaukaa.

Juttua korjattu 6.12.2019. Palkinnon luovutti Korkiakoskelle Ira Toppinen. Ei Esa Jussila, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

#