sunnuntai 17.1.2021 | 11:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vestia Oy eriyttää yritysliiketoiminnan omaksi yhtiökseen – Asiointi Ylivieskan jätekeskuksessa pysyy ennallaan

Arja Kangas
Su 1.12.2019 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vestia Oy eriyttää elinkeinoelämälle tarjottavat palvelut omaan erillään toimivaan yhtiöön. Liiketoimintasiirto tapahtuu sunnuntaista alkaen eli 1.12.2019.

Tästä eteenpäin yritysasiakkaita Ylivieskan jätekeskuksessa palvelee Vestia Yrityspalvelut Oy.

Vuoden 2020 alussa voimaan tuleva jätelain muutos ja aikaisemmat hankintalainsäädännön muutokset rajoittavat Vestia Oy:n mahdollisuutta tarjota jätehuoltopalveluita yrityksille nykyisessä mittakaavassa. Jotta alueen yrityksille voidaan tarjota kattavat jätehuoltopalvelut myös jatkossa, on yritysasiakkaiden markkinaehtoinen palvelu eriytettävä omaan itsenäiseen yritykseen.

– Vestia Oy:n liiketoiminta jakautuu yrityspalveluihin ja kuntavastuulliseen jätehuoltoon. Eriyttämisen jälkeen päätavoitteena on edelleen taata kuntalaisille toimivat ja kustannustehokkaat jätehuollon palvelut ja toisaalta huolehtia siitä, että myös yritykset saavat kokonaisvaltaiset palvelut, selventää Vestia Oy:n toimitusjohtaja Olavi Soinio.

Yritysasiakkaille muutos ei näy käytännössä juuri mitenkään, Vestialta luvataan.

Asiointi Ylivieskan jätekeskuksessa pysyy ennallaan. Raskas kalusto ajaa edelleen nykyiselle vaaka-asemalle ja kotitalousasiakkaita sekä satunnaisia jäte-eriä tuovia yritysasiakkaita palvellaan hyötyjäteasemilla ja Ylivieskan jätekeskuksen lajittelupihalla.

Ainoastaan sopimus- ja laskutusasiakirjat ja muut mahdolliset dokumentit tehdään jatkossa Vestia Yrityspalvelut Oy:n nimissä.

#