perjantai 7.8.2020 | 11:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Juha Mieto vierailee Haapajärvellä tänään perjantaina: "Mussa on vähän norskin verta, semmosta viikinkimeininkiä"

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 29.11.2019 klo 13:46

Hiihtäjälegenda Juha Mieto on tänään tavattavissa Sportia Haapajärvessä.

– Tulin Haapajärvelle tänään omalla autolla ja vaikka varasin automatkaan tunnin normaalia enemmän, ehdin nippanappa perille ajoissa, Kurikasta lumituiskun läpi Haapajärvelle matkannut Mieto kertoi.

Juttu lensi Miedolla lennokkaasti. Hän kertoi pitävänsä norjalaisten elämän asenteesta ja etenkin ruoista ja ruokakulttuurista.

– Mussa on vähän norskin verta, semmosta viikinkimeininkiä. Norjalaiset syö aamulla oikein kunnon aamuruoan, päivällä ei mitään ja illalla sitten seuraavan kerran oikein komiasti, Mieto tuumaili.

Haapajärvi on Miedolle entuudestaan tuttu kaupunki.

– Täällä on tullut hiihdettyä paljon. Kerran hiihdin täällä ensin Puistohiihdoissa ja viiletin siitä Iisalmeen toisiin kisoihin vielä samana päivänä. Yksistä kisoista menimme Kalajoella istumaan iltaa ja siellä sattui olemaa kolme yhtä isoa miestä kuin minäkin. Me nostimme yksissä tuumin yhden Fiatin kahden puun väliin niin, että se Fiat on varmaan siellä vieläkin, Mieto muisteli pilke silmäkulmassa.

Hän seuraa hiihtoa tiiviisti edelleen, etenkin Tero Seppälän ja Anni Alakosken kohdalla.

– Seppälällä on hyvät kyvyt, ja toivotaan hänen puhkeavan kukkaan tällä kaudella. Alakoskea olen seurannut tiiviisti jo senkin takia, että hänen äitinsä kuului olympiavalmennettaviin aikoinaan. Annilla on oikeat geenit, ja totuushan on se, että naisten luonne on parempi kuin miehillä, Mietaa pohti.

"Mietaan" ohella Sportian Black Friday -tapahtumassa ovat mukana Johan Lind, joka hiihti aikoinaan maajoukkueringissä sekä Esko Kuntola, joka työskenteli vuosia maajoukkueen huoltajana.

– Onhan se mahtavaa, kun saamme näin nimekkäitä henkilöitä pienelle paikkakunnalle, yrittäjä Kimmo Holmström sanoi silmin nähden tyytyväisenä.

#