perjantai 7.8.2020 | 13:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vanhoissa lauluissa on oma tunnelmansa – Petri Tulppo esiintyy trubaduurina ja Lumina-yhtyeensä kanssa

Outi Levä
Pe 29.11.2019 klo 11:10

Kärsämäkistä trubaduuri Petri Tulppoa kitaroineen on syksyn aikana kuultu ja nähty Tavallisissa Elonkorjuujuhlissa ja nyt useammissakin pikkujouluissa. Työnsä vuoksi hän liikkuu linjalla Kärsämäki-Tampere ja työskentelee molemmissa paikoissa.

– Vähän viikkotaktiikalla sekä että, hän sanoo.

Tulppo on sähköinsinööri ja työskentelee isänsä omistamassa Timon Sähköpalvelu Oy:ssä. Sähkösuunnittelua voi tehdä etänä, mutta esiintymiset on hoidettava paikan päällä.

Kitaransoiton Tulppo aloitti seitsemännellä luokalla, laulu tuli mukaan yläasteen loppupuolella. Lumina-yhtyeen kanssa, joka aikaisemmin esiintyi nimellä Auroora, hän sanoo esiintyneensä noin viisi vuotta. Omia kappaleitakin syntyy.

– Pöytälaatikossa on aihioita ja esitysvalmiinakin on vähintään kymmenkunta.

Tulpon ohjelmistoon kuuluu uusien kappaleiden lisäksi vähän vanhempia kappaleita esimerkiksi Vesa-Matti Loirilta, Tapio Rautavaaralta, Riki Sorsalta ja Topi Sorsakoskelta.

– Vanhoissa on oma tunnelmansa. Esitämme Luminankin kanssa vähän vanhempia, tietysti myös uudempia, kuten Juha Tapion tai Anna Puun kappaleita.

Tulppo asuu siis sekä Tampereella että Kärsämäellä. Mansessa häntä pidättelee restonomiksi opiskeleva tyttökaveri Meeri.

– Olen opiskellut täällä, täällä on sisaruksia ja kavereita. Työn tekeminen onnistuu molemmista tietokoneen etäohjelmilla. Sama kummassa paikassa olen. Suunnittelua teen paljon täällä, puhelimella voi sopia asioita, mutta tapaamiset hoituvat kasvotusten Kärsämäeltä käsin, hän sanoo puhelimessa.

Trubaduurikeikat ovat lisääntyneet. Kuun lopussa Tulppo esiintyi useassa pikkujoulutilaisuudessa kärsämäkisille. Tänään perjantaina hänellä on pikkujoulukeikka Tampereella noin 150 hengen tilaisuudessa. Seuraava keikka Kärsämäelle on sovittu Jones´iin helmikuun lopulle. Näin itsenäisyyspäivän alla sopii kuunneltavaksi netissä Lumina-yhtyeen kappale Ei himmene muistot, Vastaus Veteraanin iltahuutoon, jolla yhtye haluaa kiittää veteraaneja ja muistuttaa jälkipolvia heidän tekemästään tärkeästä työstä.

Petri Tulppo

Syntynyt 1992 Kärsämäellä

Ylioppilas Kärsämäen lukiosta 2011

Armeija Kainuun Prikaatissa; tulenjohtaja, vänrikki

Koulutus sähköinsinööri

Harrastukset: liikunta, kuntosali ja lenkkeily

Tyttökaveri Meeri

#