sunnuntai 17.1.2021 | 10:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Esperi koti Rantaniemen joulumyyjäiset saivat ihmiset joulumielelle – Osa tuotteista loppui kesken kovan kysynnän vuoksi

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 29.11.2019 klo 10:36

Reisjärvi

Joulumyyjäiset ovat yksi joulun odotuksen ja jouluun valmistautumisen perinne, joka saa ainakin allekirjoittaneen joulumielelle.

Esperi koti Rantaniemi piti omat joulumyyjäisensä tiistaina, ja kauppa kävi kuin siimaa. Siinä määrin, että syttyjä myyneet Miika Vuorio ja Miikka Tallgren joutuivat jo loppupäivästä myymään asiakkailleen ”ei oota”.

Syttyjen lisäksi myynnissä oli muun muassa kuivakakkuja, pipareita, suklaata, joulukoristeita ja kynttilänjalkoja, mitä Rantaniemen väki oli yhdessä tehnyt.

– Keräämme myyjäisillä rahaa kesäretkeä varten, Joel Eskelinen kertoo ja näyttää, mitä hän on ostanut:

– Kakun, pipareita, löylytuoksuja ja syttyjä. Minä vien ne sitten kotiin lahjaksi jouluna, Eskelinen sanoo.

Eskelinen kertoo käyneensä Reisjärvellä toimivan Luovin Ammattiopiston loppuun ja olevansa nyt töissä Toimintakeskus Violassa. Esperi koti Rantaniemi on hänen kotinsa.

– Täällä on mukava olla ja ensi kesänä päästään retkelle jonnekin jännään paikkaan.

Samoissa tunnelmissa Eskelisen kanssa ovat myös Vuorio ja Tallgren.

– Kävimme viime kesänä Oulussa Superparkissa, mutta nyt odottelemme jo joulua.

Toimittajan hyppysiin myyjäisistä tarttui suklaata, syttyjä ja saunatuoksuja. Olohuoneen koristeeksi valikoitui vanhasta kirjasta askarreltu kukka.

Syttyjä testasin heti samana iltana ja ne toimivat paremmin kuin hyvin. Saunan pesä syttyi melkein pelkästään sillä, että sille näytti tulitikkua, mutta saunatuoksu unohtui odottamaan ensi kertaa.

#