perjantai 7.8.2020 | 12:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kello viiden tee nautittiin Haapajärven Häggmanilla, joka on myös vuoden teetoimija

Heikki Syrjäniemi
Pe 29.11.2019 klo 00:00

Teetä kaadettiin kuppiin mukavan lupsakassa seurassa Haapajärven Häggmanilla keskiviikkoiltana. Haapajärven kaupunki ja teetoimikunta juhlistivat 20 vuotista teekaupunkia Kello viiden tee -tapahtumalla.

Teetoimikunnan alkutaipaleella puheenjohtajana toiminut Eila Telinkangas muisteli puheessaan teekaupungin historiaa ja sitä, kuinka teen kautta on saatu Haapajärveä tunnetuksi. Telinkangas toivoi vielä lisää imagon kohotusta teekaupungille tulevaisuudessa.

Tee-emännän tehtävästä luopuva Pirkko Harju puolestaan oli iloinen siitä, kuinka teenjuojien asema on Suomessa parantunut.

Haapajärvinen Kahvila-Konditoria Häggman on ollut yksi merkittävimpiä toimijoita tee-tuotteiden myynnissä. Niinpä teetoimikunta palkitsi Häggmanin vuoden teetoimijaksi.

Kello viiden tee houkutteli paikalle myös Arja Keckman-Hedetniemen ja Anni-Mari Isoherrasen nauttimaan Häggmanin haudutettua teetä ja tuoreita leivonnaisia. Mutta miltä tuntuu itse teenjuojien asema kahvinjuojien keskellä? Anni-Mari Isoherranen on juonut koko ikänsä teetä.

– Nuorena maistoin joskus kahvia, mutta en kokenut siinä mitään hyvää.

Arja Keckman-Hedetniemi on juonut lähes ikänsä kahvia. Kahvi maistui koulun opettajanhuoneessa aina välitunneilla. Kahvi aiheutti jopa riippuvuutta.

– Kuusi vuotta sitten sairastuin angiinaan ja silloin päätin kokeilla pääsenkö kahvista eroon.

Se onnistui ja siitä lähtien tee on maistunut Arjalle hyvin.

Arja ja Anni-Mari ovat yhtä mieltä siitä, ettei joka paikassa ole aina tarjolla teetä. Kahvikulttuuri on niin syvässä, että teetä nauttivat ystävykset sanovat usein muiden tavoin, että mennään kahville, vaikka itse juovat teetä.

Haapajärvellä kahvin- ja teenjuojien välistä juopaa on pyrittykin kaventamaan monilla teekaupunkiin liittyvillä tempauksilla. Kulttuuriohjaaja Soili Pentikäinen kehottikin Kello viiden tee -tapahtumassa kaikkia haapajärvisiä toimimaan teelähettiläinä.

#