perjantai 7.8.2020 | 11:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kuusaan olohuoneessa ollaan yhdessä ja vaihdetaan kuulumisia: ”Kuhan ollaan ja nähhään toisiamme”

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 15.11.2019 klo 10:38

Kuusaan olohuone aloitti toimintansa lokakuun loppupuolella Haapajärven Kuusaan kylässä ja nyt Kohtaamosalissa on kahviteltu yhdessä jo kolmesti.

– Me hauduttelimme tällaista olohuone-toimintaa pitkään, mutta kun saimme tänne saliin sohvakaluston, päätimme vihdoin kokeilla sitä. Kalusto pehmensi tilaa ja ikään kuin vaati toiminnan aloittamista pelkällä olemassaolollaan, toiminnan epävirallisena vetäjänä toimiva Sirkka Kumpula kertoo.

Olohuone-toiminnan tarkoitus on kerätä kyläläisiä yhteen puhuttelemaan ja näkemään toisiaan. Toiminnassa ei ole ikärajaa, vaan tänne saa tulla kaiken ikäisiä.

– On täällä käynyt vauvojakin ja syyslomaviikolla koululaisia. Ja saa tänne toki tulla vieraita muiltakin kyliltä. Koitamme järjestää kyläläisille kimppakyytejä, että kaikki halukkaat pääsisivät mukaan, Kumpula jatkaa.

Olohuone on auki keskiviikkoisin kello 14 joka toinen viikko.

– Joulukuussa emme kokoonnu, kun silloin ihmisillä on niin paljon muutakin, Kumpula sanoo.

Olohuoneessa juodaan tietenkin päiväkahvit, jotka Eurolan emännät ovat vieraille valmiiksi laittaneet. Kahvin lomassa tehdään mitä milloinkin mieleen juolahtaa.

– Nyt pelataan bingoa, mutta viime kerralla laulettiin yhdessä, kyläläiset kertovat.

– Kuhan ollaan ja nähhään toisiamme, se on tärkeintä, Erkki Leskelä sanoo.

Eurolan oma joulunavaus pidetään ensi viikon perjantaina, missä syödään yhdessä joulupuuro ja juodaan torttukahvit.

– Joulupukki käy, minkä lisäksi meillä on arvontaa. Kauneimmat joululaulut lauletaan Eurolassa joulukuun neljäntenä, Kumpula kertoo.

#