perjantai 30.10.2020 | 01:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärven kaupungin kulttuuripalkinto 2019 Sanna Ahvenjärvelle ja Tapio Lappalaiselle

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 8.11.2019 klo 14:39

Haapajärven kaupungin kulttuuripalkinto luovutetaan tänä vuonna Sanna Ahvenjärvelle ja Tapio Lappalaiselle, joiden taiteellinen työskentelyon ollut merkittävää sekä kansainvälisesti että paikallisesti.

Säveltäjäpariskunta Sanna Ahvenjärvi ja Tapio Lappalainen on tehnyt lukuisia sävellyksiä yhdessä ja erikseen. Viimeisimpiä julkaistuja yhteissävellyksiä ovat tilaustyöt Bussetuende Zitrusseife, joka kantaesitettiin Salzburgissa Itävallassa 16.6.2019 ja Jubileum, joka kantaesitettiin Oulaisissa Jokilaaksojen musiikkiopiston 50-vuotisjuhlakonsertissa 10.11.2018.

Säveltäjä, musiikin hahmotustaitojen ja sävellyksen lehtori Sanna Ahvenjärvi on suorittanut sävellysdiplomin Mozarteum yliopistossa Salzburgissa, sävellysopinnot Luxemburgin konservatiossa sekä musiikin teorian ja säveltapailun opettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon Oulun konservatoriossa.

Ahvenjärven säveltämää musiikkia on soitettu festivaaleilla, konserteissa ja konserttikiertueilla Suomessa, Ruotsissa, Färsaarilla, Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Malesiassa, Yhdysvalloissa ja Italiassa. Ruotsalainen Duo Gelland on levyttänyt Ahvenjärven viuluduon.

Ahvenjärvi on tehnyt sävellystyön lisäksi merkittävän uran sävellyspedagogiikan uudistajana ja alan kouluttajana. Ahvenjärvi on Suomen Säveltäjät ry:n ja nykymusiikkiseura Lokakuu ry:n jäsen.

Säveltäjä, musiikin hahmotustaitojen ja sävellyksen opettaja Tapio Lappalainen on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon sävellyksessä Mozarteum yliopistossa Salzburgissa ja musiikkiteknologiassa taideyliopisto Sibelius Akatemiassa, sävellysopinnot Luxemburgin konservatoriossa sekä musiikin teorian ja säveltapailun opettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon Oulun konservatoriossa.

Lappalaisen musiikkia on esitetty mm. festivaaleilla ja konserteissa Itävallassa, Saksassa, Tanskassa, Ruotsissa, Islannissa, Färsaarilla, Italiassa ja Suomessa. Ruotsalainen Duo Gelland on levyttänyt Lappalaisen viuluduon.

Lappalainen on toiminut sävellystyön lisäksi klassisen musiikin levytysten äänittäjänä, kouluttajana ja opettajana. Lappalainen on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunnan jäsen, Suomen säveltäjäin Sibelius rahaston hallituksen jäsen ja MUTES ry:n (Musiikinteoria- ja säveltapailupedagogit) hallituksen varapuheenjohtaja.

Haapajärven kaupunki on jakanut kulttuuripalkinnon vuodesta 1974 lähtien. Kulttuuripalkinto on myönnetty joko paikallisesti tai valtakunnallisesti ansioituneille haapajärvisille taiteen tekijöille ja aktiivisille kulttuuripersoonille tai yhteisöille.

#