maanantai 6.7.2020 | 02:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jokilehdon korjaamo juhli pyöreitä

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 8.11.2019 klo 10:34

Reisjärvi

Jokilehdon korjaamo juhli puolen vuosisadan merkkipaaluaan kahvin ja kakun merkeissä viime lauantaina.

– Aaro-isä perusti yrityksen vuonna 1969 ja sen ensimmäinen virallinen toimintapäivä oli 3.11. eli lähes päivälleen 50 vuotta sitten, yrittäjä Veikko Jokilehto kertoo.

– Isä ajatteli, että firmassa olisi töitä hänen pojilleenkin, ja niinhän siinä oli. Minä olen ollut firmassa töissä ihan alusta asti, mitä nyt kävin kolme vuotta Helsingissä opiskelemassa välillä. Velipoikakin oli alkuvuodet täysillä touhussa mukana, mutta elämä kuljetti hänet kuitenkin lopulta Etelä-Suomeen, hän jatkaa.

Jokilehdon korjaamo aloitti toimintansa E-liikkeen tiloissa Leppälahdessa. Siellä korjaamo toimi kahden vuoden ajan, kunnes oma halli nousi keskustaan 1971.

– Samassa hallissa toimitaan edelleen.

Alkuvuosina Jokilehdot korjasivat kaikki moottorivehkeet laidasta laitaan, mutta nykyään korjaamolla keskitytään traktoreihin ja maatalouskoneisiin.

– Ennen kaikki tehtiin itse ja käsityötä riitti korjaamolla niin paljon, että meilläkin oli parhaillaan neljä miestä töissä. Nykyään työ on enemmän valmiiden komponenttien vaihtoa, ja minä työskentelen korjaamolla pääasiassa yksin.

Vaikka Veikollakin alkaa olla mittarissa riittävästi vuosia eläkettä ajatellen, työn tekoa hän ei aio vielä lopettaa.

– Maanantai on ollut minulle aina se mukavin päivä viikosta. Työ on mieluista ja olen joskus kaverille sanonutkin, että: ”jos korjaamolle meno alkaa tympiä, naulaan sen ovet kiinni välittömästi”.

Mikä se sitten tekee työstä niin mukavaa?

– Hyvät asiakkaat. Hommat ovat hoituneet aina heidän kanssaan mukavasti, ja asiakkaan tyytyväisyys saa omankin mielen hyväksi.

Elinikäisessä yrittäjyydessä hyvää Jokilehdon mielestä on vapaus tulla ja mennä oman mielen mukaan.

– Etenkin silloin, kun ajoin vielä kilpaa jokkis-autoilla, joustavat työajat olivat elinehto. Vieraan töissä kisamatkoja olisi ollut vaikea järjestää ja olihan sekin etu, että minulla oli kaikki autojen korjausvehkeet olemassa omasta takaa.

#