perjantai 29.5.2020 | 07:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajokilaakso, Haapavesi ja Perhonjokilaakso sijoittuivat kärkikolmikkoon paikallislehtikilpailussa

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 8.11.2019 klo 10:17

Kalajokilaakso palkittiin Suomen kolmanneksi parhaana paikallislehtenä kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa Hyvinkäällä torstai-iltana. Kilpailun järjestää Sanomalehtien Liitto, ja kilpailun arvioinnista vastasivat edellisvuosien tapaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Kalajokilaakso on vahvasti vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa. Raati pitää lehden persoonallisesta otteesta, joka näkyy esimerkiksi osastojakojen otsikoinnissa.

Haapavesi-lehti puolestaan palkittiin Suomen kolmanneksi parhaana kerran viikossa ilmestyvänä paikallislehtenä Sanomalehtien liiton järjestämässä Paras paikallislehti -kilpailussa. Perusteluina mainitaan, että Haapavesi-lehti on vahvasti alueessa kiinni ja osallistuu sen kehittämiseen.

– Rytmikäs ja ryhdikäs lehti tarttuu kiinnostaviin aiheisiin, välttää niiden itsestäänselvyydet ja ulottaa juttuaiheiden monipuolisuuden teemasivuille saakka, raati perusteli päätöstään.

Perhonjokilaakso ylsi paikallislehtikisassa kakkoseksi. Perhonjokilaakso teki raatiin vaikutuksen erityisesti monipuolisella vuorovaikutuksellaan. Raati arvostaa lehden miellyttävää, modernia ja ilmavaa ulkoasua, joka helpottaa lukemista.

– Ytimekäs otsikointi, sekä runsas verbien käyttö otsikoissa on poikkeuksellisen toimivaa, raati perusteli.

Kaikki kolme palkittua lehteä kuuluvat KPK Yhtiöiden lehtiperheeseen, johon Selänne-lehtikin kuuluu.

#