perjantai 29.5.2020 | 07:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sudet raatelivat kolmiviikkoisen vasikan Pyhäjärvellä – Tilan omistaja Tarmo Ahola: "Hirveä meteli kuului lauantai-illalla"

Vili Ruuska
Su 6.10.2019 klo 17:56

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Pieni vasikka sai surmansa susien käsittelyssä viikonloppuna Pyhäjärvellä Lohvalla. Pahoin raadeltu vasikka oli vain kolme viikkoa vanha.

– Hirveä meteli kuului lauantai-illalla kahdeksan aikaan – olisiko se sitten silloin tapahtunut. Sunnuntaina aamupäivällä puoli yhdeltätoista vein ruokaa ja löysin kuolleen vasikan, tilan omistaja Tarmo Ahola kertoo.

Tilalla on kolmisensataa lehmää. Niistä 60 on vasikoita. Useimmat vasikoista ovat syntyneet keväällä. Tapettu vasikka oli toinen syksyllä syntyneistä vasikoista.

Aholan mukaan valtio maksanee menetyksestä nimellisen korvauksen, joka on suuruusluokaltaan kolminumeroinen.

Ahola sanoo tekijän olleen susi, koska suden tassun jälkiä löytyi tapahtumapaikalta. Hän arvelee, että pahanteossa oli Lumi-pantasuden lauma, jossa on tiettävästi neljä sutta.

Susilaumasta on tehty jokunen havainto, mutta vasikan tapon kaltaisia vahinkoja ei ole tätä ennen tapahtunut paikkakunnalla. Ahola pelkää, etteivät veriteot pääty tähän.

– Kyllähän se arveluttaa, mikä siellä laitumella odottaa – tavallisissakin oloissa, hän myöntää.

Lue myös:

Sudet palasivat "rikospaikalle" Ullavassa – Lammaskatraaseen iskeneet tallentuivat tilalle laitettuun riistakameraan maanantaina yöllä – Lampuri Heikki Niemelä Haapajärveltä pelkää hänkin uuhtensa puolesta

#