perjantai 29.5.2020 | 08:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Satu Kangas-Viljamäki pääkirjoituksessaan: Surkea viikko

Pe 4.10.2019 klo 11:58

Kulunut uutisviikko on ollut kerrassaan kurja. Tilastokeskuksen ennuste oli heti maanantaina kuin isku vasten kasvoja, ja ”läpsintä” on jatkunut pitkin viikkoa niin pienessä kuin isossa mittakaavassa.

On ollut onnettomuuksia, vahinkoja ja hankaluuksia siellä täällä. Lähellä ja kaukana. Kuopion kouluhyökkäys iski suorastaan ilmat pihalle.

Pysy tässä sitten positiivisena.

Ehkä aina ei tarvitse pysyäkään positiivisena, vaan välillä voi ihan luvan kanssa vaipua surkeuden syövereihin ja murjottaa. Miettiä maailma pahuutta ja piiloutua pimeään.

Tärkeää kuitenkin on, ettei surkeudelle anna liian suurta sijaa, vaan aikansa murehdittuaan muistaa nostaa päänsä pystyyn ja lähteä eteenpäin.

Ehkäpä ensi viikolla kuulemme uutisen, että kaikki kiusaaminen on kadonnut maan päältä, ilmastonmuutoksen eteneminen on pysähtynyt ja koko maailma voi hyvin.

Luultavimmin näin ei kuitenkaan tapahdu, mutta se ei tarkoita sitä, että hyviä asioita ei voisi tavoitella. Jos jokainen meistä yrittää huomenna hieman enemmän ja taas seuraavana päivänä piirun verran lisää, niin eikö se ainakin maalaisjärjellä ajateltuna tarkoita sitä, että asiat menevät parempaan suuntaan. Hitaasti, mutta varmasti.

Olkoon tämä viikko tällainen. Ei sille muutakaan voi, mutta uskotaan ja toivotaan - tai tehdään itse ensi viikosta parempi.

#