perjantai 6.12.2019 | 02:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Saviselän koulu uusi ilmettään kesän aikana - lasten ehdoton suosikki on uusi pyramidi-narukiipeilyteline

Outi Levä Selänne
Pe 9.8.2019 klo 13:00

Saviselän koulun pihapiiri koki muodonmuutoksen kesän aikana Kärsämäellä. Koulun viereiselle tontille valmistui parkkialue, jossa kouluautokin käy kääntymässä. Piha-alue rauhoittui kokonaan kevyelle liikenteelle. Monitoimitilaa maalataan parhaillaan ja sen väri muuttuu sinivalkoisesta siniharmaaksi. Joku lapsista sanoi, että he saivat päättää uuden värin.

Kyläläiset ovat seuranneet ja kiitelleet muutoksia. Joku kehui kenttää paremmaksi kuin Kuopion ”keskusleikkikenttä”.

– Kyllä on nyt kiitosta tullut. Sitä harvoin tulee. Kyllä se motivoi työssä, kun kiitetään, sanoo Jussi Räisänen ja maalaa ikkunanpieliä.

Leikkialue uusittiin kokonaan ja se sai uusia telineitä ja kalusteita. Severi, Elmeri, Luukas, Jesse ja Aleksi pyörittelevät rautatankojen varassa olevia puukiekkoja.

– Mikähän idea näissä on? kyselevät pojat mopojuttujen välissä.

Mikä lienee idea leikkikentän laidalla olevalla kalusteella, jonka keskellä on tasainen alue ja molemmilla sivuilla luiskat ja ympärillä pari penkiksikin sopivaa kalustetta. Pojat miettivät, että olisiko se suunniteltu jotakin kilpailua varten. Voisiko tasainen osa olla näyttämö? Sillä voisi laulaa, lausua, kertoa tarinoita tai esittää taikatemppuja. Yleisö istuisi tasapainoiluun tarkoitetuilla penkeillä. Ajatukseni ei saa pojilta kannatusta.

Kolmas-neljäsluokkalaisten opettaja Maija Kivioja sanoo, että ”Kunpa leikkikentän välineet innostaisivat lapsia yhtä paljon koko vuoden kuin ensimmäisenä aamuna”.

Sofia, Senni ja Ndeye keinuvat yhdessä hämähäkkikeinussa.

– Tämä hämähäkkikeinu on ihan hyvä, aika pieni vain. Samanlainen kuin Frosteruksella.

Kysymykseen, mikä on leikkikentän paras kaluste, tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä:

– Pyramidi, samanlainen kuin Frossalla.

#