perjantai 7.8.2020 | 13:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Konttilan pihapiiri kaunistuu Kärsämäki-Areenaan

Talkoot ovat parasta yhteisöllisyyttä

Outi Levä
Pe 2.8.2019 klo 10:30

Konttilan pihapiirissä Kärsämäellä on pörrännyt kaivinkone kuljettajineen ja sirkkeli sahureineen. Vanhat portaat ovat vaihtuneet entistä ehompiin. Kotiseutumuseon taakse ilmestyi sepeli- ja sorakuormat ja seinille on ripustettu betoniverkkoa. Roskakatoksen paikka siirtyy pääoven vierestä piharumpun viereen aitan taakse. Pihalle tulee istutuksia.

– Viime kesänä oli jo puhe Koposen Sarin kanssa, että pihapiiriin voisi laittaa kukkia ja muutakin kaunistusta. Nyt kunnan syyskuun alun Kärsämäki-Areena oli kimmokkeena toteuttaa tuo idea, sanoo sivistystoimenjohtaja Ira Toppinen. Elina Pulkkanen ja Teija Surakka ovat puuhanaisia ja koko homma on heidän lahjansa kotikunnalle.

Surakka on tehnyt pihasuunnitelman. Toppisen mukaan muitakin toteuttajia on. Kaivinkone on saatu lainaksi korvauksetta ja talkooväkeä on tullut mukaan tekemään. Jorma Seppälä, Kärsämäki yhdessä -yhdistyksen puheenjohtaja ja Ankkuri-hankkeen projektiohjaaja sanoo, että heidän osuutensa hankkeesta on juuri sopiva yhdistyksen ja projektin toteutettavaksi.

– Yhdistyksen tarkoitus on ohjata pitkäaikaistyöttömiä työelämään. Heinäkuun alussa alkanut Ankkuri-hanke taas pyrkii nostamaan yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen, sanoo Seppälä.

#