perjantai 7.8.2020 | 13:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

F.R.E.N.D.I.T. laajentaa kesäteatteriin

Esitysajan lisäksi uutta on myös esityspaikka

Markus Kärkinen
Ti 9.7.2019 klo 06:00

Haapajärvi

Teatteriryhmä F.R.E.N.D.I.T. tuo ensi-iltaan kesäteatteriesityksensä Haapajärven teatterisalissa ensi ylihuomenna torstaina. Kyseessä on Outi Poppin käsikirjoittama komedia Haavelaiva - kaappaus kesäyössä, jonka tarina esityksen nimen mukaisesti keskittyy kaapatulle ravintolalaivalle.

- Kyseessä on musikaalikomedia. Puhutteleva tarina, mutta kuitenkin lämminhenkistä, ketään loukkaamatonta kerrontaa. Voi sanoa, että näytelmä sopii koko perheelle, näytelmässä mukana oleva, teatteriryhmän taustayhdistyksen puheenjohtaja Sanna Järvenpää kuvailee.

Kyseessä on teatteriryhmälle uusi aluevaltaus, se kun ei ole aiemmin tehnyt kesäteatteria. Samalla myös paikka, Haapajärven kirjaston yhteydessä toimiva teatterisali, on uusi.

- Ainahan se on ollut haaveena tällainenkin kokeilu, ja tämä näytelmä on sellainen että se sopii tähän kesäaikaan hyvin. Aiemmat esitykset olemme pitäneet työväentalolla. Nyt kokeillaan toteuttaa tuolla, vaikka kesäteatterihan kuuluisi ulos, mutta otetaan nyt se riski ja mennään sisälle, Järvenpää toteaa.

Uusi paikka mahdollistaa suuremmat yleisöt, mutta salin käyttö myös muun muassa elokuvanäytöksissä tuo teatteriryhmälle omat haasteensa.

- Lavasteet pitää aina siirtää pois jos tulee muita esityksiä, niitä ei voi vain jättää tuonne toisin kuin aiemmassa paikassa. Lavasteiden siirreltävyyteen on kiinnitetty huomiota, ja meidän pitää olla koko ajan kärryillä siitä mitä, ohjelmaa on tulossa milloinkin, Järvenpää sanoo.

Reisjärvis-haapajärvisenä kollaboraationa alkunsa saanut teatteriryhmä on nykyään jäseniltään täysin haapajärvinen. Haavelaivassa näyttelevät Tuula Laukkanen, Tapio Renfors, Anu Herrala, Veijo Korpi, Emmi Herrala, Ulla Pavloff ja Sanna Järvenpää joka tekee tuplaroolin. Musiikista ja äänityöstä vastaa Jenni Ojala. Näytöksiä on kaikkiaan kuusi, joista viimeinen 18.7.

- Näytelmä on ohjattu ryhmässä. Minä olen toiminut vähän ohjaajanakin, mutta muitakin on ollut siinä mukana, Järvenpää toteaa.

#