perjantai 7.8.2020 | 12:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joni Törmälä jatkaa Red Bullilla - "Nyt on niin vahva tiimi, että pitäisi pystyä haastamaan ihan mestaruudesta"

"Hän on varmaan top 3 -kuskeja maailmassa", mies kommentoi uutta tallitoveriaan

Markus Kärkinen
Ma 8.7.2019 klo 18:00

Haapajärvi

Haapajärvislähtöinen Joni Törmälä jatkaa tälläkin kaudella Red Bullin kuljettajana F1-sarjan virallisessa elektronisen urheilun sarjassa F1 Esports Seriesissä. Sopimus syntyi suoraan viime kauden näyttöjen perusteella.

- Sain pitää oman paikkani, ei kai siinä ollut mitään ihmeempiä, Törmälä kommentoi.

Nyt rinnalla on uusi tallikaveri, tanskalainen Frederik Rasmussen. Törmälä odottaa kovaa kisaa sisartalli Toro Rossolta emotalliin nostetun tanskalaisen kanssa.

- Hän on varmaan top 3 -kuskeja maailmassa yleensäkin, tosi kova vastus. Mutta se on vain hyvä, että pystytään puskemaan toisiamme eteenpäin. Uskon, että tulemme olemaan vahvoja jos mikään ei mene pahasti pieleen, Törmälä tuumii.

Viime kaudella Törmälä sijoittui 18 kilpailijan joukosta seitsemänneksi tiimin ollessa tallien vertailussa kuudes. Nyt kilpailu on koventumassa Ferrarin tullessa mukaan ja kuskimäärän sitä myötä lisääntyessä täyteen kahteenkymmeneen. Törmälän tavoitteena on kuitenkin parantaa viime vuodesta.

- Viime kausi oli tosi tiukka juuri siinä keskipakassa, viimeinen kisa ratkaisi paljon kun oli tuplapisteet. Nyt meillä on niin vahva tiimi Frederikin kanssa, että pitäisi pystyä haastamaan ihan mestaruudesta, sitä me yritetään. Tiimin mestaruushan se on se päätavoite, mutta olis kiva olla kuskienkin sarjassa kärjessä.

Muiden kilpasarjojen suhteen tämä vuosi on ollut kokopäiväisesti Red Bullin palkkalistoilla kisaavalle Törmälälle viime vuotta hiljaisempi, joskin tässä kuussa on luvassa kilpailumatka Belgiaan toisen pelin parissa.

- Nyt kalenteri on ollut tyhjempi mitä viime vuonna, ihan omasta tahdostakin. Yritetään keskittyä formuloihin ja saada sieltä mahdollisimman hyvä tulos, mies linjaa.

F1 Esportsin uusi kausi alkaa syyskuussa ja kestää joulukuulle. Kisat käydään F1-sarjan hyväksymällä virallisella F1-pelillä. Sarjassa ovat mukana kaikki reaalimaailman F1-sirkuksestakin tutut tallit, joskin pelissä tallien voimasuhteet on tasoitettu ja kisoissa ratkaisevat pelkästään kuljettajien ja tiimien ajo- ja autonsäätötaidot.

Tuleva kausi on sarjan kolmas ja kattaa 12 osakilpailua.

#