lauantai 19.10.2019 | 10:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäellä järjestetty F-G -junioreiden pesisleiri keräsi yhteen 412 pelaajaa. Ensimmäistä kertaa pappia kyydissä olleita järjestäjiä jännitti hirveästi, mutta lopulta kaikki sujui mallikkaasti

Salla Pulkkanen Selänne
Pe 21.6.2019 klo 10:00

Kärsämäki

Kärsämäellä järjestettiin pesisleiri viime viikonloppuna. Leiri oli yksi kolmesta Pohjoisen alueella järjestetyistä alueleireistä. Kärsämäen leiri oli F-G –ikäisten leiri, jotka ovat iältään kaikkein nuorimpia.

Leirillä oli mukana 34 joukkuetta, jotka tulivat Pohjois-Pohjanmaalta, Keski-Pohjanmaalta sekä Kainuusta. Leirille osallistui kaiken kaikkiaan noin 412 leiriläistä valmentajineen ja toimihenkilöineen, sekä lisäksi tuomarileiriläisiä oli 33. Viikonlopun aikana pelattiin 103 peliä.

Leirinjohtajana toimiMarika Kuosmanen, jonka mukaan leirijärjestelyt oli jaettu eri vastuualueille, joilla työt jakautuivat osalle leiriä ennen ja osalle leirin ajalle.

– Leiri vaatii järjestäjiltä monien asioiden huomioon ottamista ja etukäteisvalmisteluja on paljon. Meillä oli leiriä varten tietynlainen organisaatio, missä eri henkilöillä oli omat vastuualueensa, joista he huolehtivat. Osa tehtävistä on vaatinut paljon tekemistä ennen leiriä ja taas osa tehdään leirin aikana.

Joillakin tekemistä riitti aamusta iltaan ja talkoolaisten apu oli korvaamatonta.

– Leiriviikolla muutamat tekijät ovat joutuneet tekemään aika ympäripyöreitä päiviä ja viikonloppuna päivät venyivät kaikilla melko pitkiksi. Kaiken kaikkiaan talkoolaisten määrä oli todella runsas ja ilman heitä ei tapahtuman järjestäminen olisi onnistunut.

Kuosmanen kertoo olevansa todella kiitollinen siitä miten hienosti Kärsämäen kunta lähti mukaan leiri järjestämiseen.

– Kunta lähti tämän tapahtuman järjestämiseen mukaan todella hyvin. Saimme kunnalta käyttöömme tilat ja kentät. Lisäksi saimme myös apua siivoukseen sekä kenttien hoitoon.

Järjestelykuluihin saatiin tukea ja leiriruokailu hoidettiin yhteistyön kautta.

– Tämän lisäksi saimme myös rahalahjoituksen Kärsämäen Lions Clubilta leirijärjestelykuluihin. Erittäin kiitollinen olen myös leiriruokailun hoitaneeseen Fazer Amicaan. Ruoka oli maistuvaa ja yhteistyö toimi hyvin, Kuosmanen kertoo

Kuosmanen kertoo, että leirin järjestäminen oli suurimmalle osalle uutta, jonka takia jännitystä riitti, mutta leirin käynnistyttyä asiat lähtivät kuitenkin hyvin liikkeelle.

– Leirin järjestäjistä suurin osa on kyllä itse osallistunut pesisleireille pelaajana, valmentajana tai vanhempana, mutta ei ole ollut aikaisemmin järjestäjänä. Vain muutamalla henkilöllä oli kokemusta leirijärjestelyistä. Fiilikset olivat perjantaiaamuna jännittyneen odottavat, mutta kun leiri saatiin käyntiin niin kaikki rullasi omalla painollaan.

Uudet asiat jännittävät, ja niin jännitti myös Kuosmasta ensimmäistä kertaa leirin järjestäminen.

– Hirveästihän se jännitti, kun leiri alkoi, että miten kaikki onnistuu ja onko kaikki asiat osattu ottaa huomioon, avaa Kuosmanen tuntojaan

Kuosmanen toivoo, että leirille osallistuneet joukkueet sekä kentillä vierailleet katsojat olivat tyytyväisiä ja lähtivät pois hyvillä fiiliksillä.

– Toivon ja luotan siihen, että saimme annettua positiivisen kuvan leirijärjestelyistämme sekä Kärsämäestä yleensäkin.

#