perjantai 7.8.2020 | 12:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nuoret juhlivat koulujen päättymistä edellisvuosia rauhallisemmin: Jokilaaksojen alueella yhdeksän lastensuojeluilmoitusta

Arja Kangas
Ma 3.6.2019 klo 13:44

Oulun poliisilaitoksen alueella poliisi valvoi koulujen päättymisen juhlintaa viime viikonloppuna yhteistyössä kuntien nuoriso- ja sosiaalitoimien kanssa. Poliisin havaintojen mukaan koulujen loppumisen juhlinta sujui pääsääntöisesti rauhallisissa merkeissä.

– Poliisin havaintojen mukaan koulun päättymisen juhlinta on mennyt vuosien saatossa parempaan suuntaan. Nuoret osaavat juhlia kesäloman alkua selkeästi edeltäjiään fiksummin. Kiitokset myös vanhemmille, jotka huolehtivat ja välittävät lapsistaan, kommentoi valvontaviikonloppua ylikomisario Arto Autio.

Poliisi valvoi koulujen päättäjäisviikonloppuna erityisesti nuorten päihteiden käyttöä. Päihdevalvonta toteutettiin keskittämällä valvontaa ja jalkautumalla nuorison kokoontumispaikoille. Poliisi puuttui aktiivisesti alkoholirikkomuksiin ja järjestyshäiriöihin. Valvonnan kohteina oli mm. alaikäisten alkoholin ja päihteiden nauttiminen, hallussapito ja niiden välittäminen alaikäisille.

Valvonnassa poliisi hävitti alaikäiseltä alkoholit ja alkoholirikkomuksesta kirjoitettiin pääsääntöisesti rikesakko. Alle 18-vuotiaan alkoholin käytöstä ilmoitetaan aina nuoren huoltajalle sekä tehdään lastensuojeluilmoitus. Viikonlopun valvonnassa poliisin hävittämät alkoholituotteet olivat pääsääntöisesti mietoja juomia kuten olutta ja siideriä.

Yhtään huumausainerikosta ei viikonlopulta kirjattu.

Jokilaaksojen alueella poliisi puuttui normaaliin tapaan valvonnassa myös muihin yleisten paikkojen häiriöihin. Poliisin havaintojen mukaan koulujen loppumisen juhlinta sujui pääsääntöisesti rauhallisissa merkeissä. Oman valvontansa ohella poliisi sai kymmenkunta kansalaisilmoitusta juhlivasta nuorisosta. Alkoholirikkomuksista poliisi kirjoitti alaikäisille kolme sakkoa. Lastensuojeluilmoituksia kirjattiin yhdeksän.

Kainuussa alkoholirikkomuksista poliisi kirjoitti alaikäisille viisi sakkoa. Lastensuojeluilmoituksia kuusi.

Koillismaalla kirjattiin kolme lastensuojeluilmoitusta.

Oulun poliisi korostaa, että vastuu lapsista, nuorista ja heidän tekemisistään on vanhemmilla. Vanhempien on tiedettävä, miten ja kenen kanssa lapset viettävät lomaansa. Sopikaa yhdessä lastenne kanssa selvät pelisäännöt kesäloman viettoon ja kantakaa kasvatus- ja valvontavastuu.

#