lauantai 17.8.2019 | 18:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kumpula-Natri näkee pohjoisen EU-tuen tärkeänä

Heikki Syrjäniemi Selänne+
Pe 10.5.2019 klo 09:00

Jäätävä pohjoistuuli puhaltaa näpit kohmeeseen Haapajärven torilla. Kalenteri on pyörähtänyt toukokuulle ja takatalvi painaa päälle. Etelä-Euroopassa viljelykset ovat jo pitkällä oraalla. Eli tasan ei käy onnen lahjat. Tämän tietää sangen hyvin myös europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri, joka vieraili Haapajärvellä EU-vaalikiertueellaan.

Kumpula-Natri näkee edelleen hyvät perusteet harvaanasuttujen Itä-ja Pohjois-Suomen tukemiseen ja tukitason säilyttämiseen. Hänen mielestään Suomen harvaanasuttuja alueita voidaan hyvin verrata Euroopan vuoristoalueisiin, missä on yhtä vaativat elämisen ehdot.

Mia Kumpula-Natri on ollut EU-parlamentissa vuodesta 2014 lähtien. Hänet tunnetaan digimeppinä, joka oli neuvottelemassa niin sanotut roaming-hinnat alas. Suomeksi sanottuna puheluiden hinnat Euroopan sisällä tippuivat roimasti.

Digitalisaatio ja kiertotalous ovat Kumpula-Natrin mielestä edelleen kehittämisen arvoisia asioita.

– Pärjäämme hyvin ilman muovisia limsapillejä ja kertakäyttöisiä ruokailuvälineitä.

Ilmastotavoitteet ovat hallinneet keskustelua EU:ssa viimeisen vuoden aikana. Miapetra Kumpula-Natri ei koe EU:n ilmastotavoitteita ongelmallisena. Hänen mielestään ilmastotalkoista koituvia kustannuksia ei pitäisi sälyttää yksin pienten valtioiden ja lapsiperheiden maksettaviksi. Turpeen energiakäytölle Kumpula-Natri ei näe uusia investointitarpeita. Hänen mielestään turpeelle löytyy muuta hyötykäyttöä.

Siirtolais- ja pakolaispolitiikka on pitkälti kansallisvaltioiden päätettävissä, mutta Miapetra Kumpula-Natrin mielestä uusien maahanmuuttajien kohtelu pitäisi saada EU:n toimesta inhimilliseksi ja yhtenäiseksi.

– Maahanmuuttajien palkkadumppaus pitäisi ehdottomasti kieltää.

#