sunnuntai 25.10.2020 | 03:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Talouskurimus iskee kouluihin Haapajärvellä – K.J. Ståhlbergin koulussa aiotaan karsia rinnakkaisluokkia, Satulaakson päiväkotia ollaan myymässä

Antti Savela
Ke 24.4.2019 klo 13:25 | päivitetty ke 15:23

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

HAAPAJÄRVI

Haapajärven kaupunginhallitus keskusteli vilkkaasti kaupungin talousohjelmasta, jolla halutaan saada säästöjä erilaisista kaupungin palveluista. Lopulta monen esityksen jälkeen, kokous päätti jättää talousohjelman vielä pöydälle. Esityksistä ei ehditty edes äänestää.

Lopulliset päätökset säästöistä nuijii kaupunginvaltuusto.

Säästöä etsitään ennen kaikkea keskustan ala-asteen koulusta eli nykyiseltä nimeltään K.J. Ståhlbergin koulusta. Kaupunginjohtajan tarkennetussa esittelyssä todetaan, että vuoteen 2025 mennessä oppilasmäärät vähenevät 130 oppilaalla, mikä tarkoittaa kuuden opettajan työpanosta.

Työpanos on tarkoitus vähentää jaksoittain ensimmäisestä luokasta niin, että kuudessa vuodessa koulu muuttuu 2-sarjaiseksi nykyisen 3-sarjaisen sijaan. Samalla kaupunginjohtaja Juha Uusivirta korostaa, että liian suuria oppilasryhmiä ei saa muodostua ja että ne vältetään hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä muiden koulujen kanssa.

Kaupunginjohtajan esityksessä mainitaan lisäksi, että suunnitelman loppupuolella (2024-25) on myös mahdollista vähentää opettajan virka sivukylän koulusta vaihtoehtona Ståhlbergin koulun rinnakkaisluokkien vähentämiselle.

Kokouksen aikana Paavo Ranua (kesk.) esitti Teijo Paanasen (sd.) ja Ulla Savolan (kesk.) kannattamana, että Satulaakson päiväkotirakennusta ei tulla myymään ulkopuoliselle. Alunperin talousohjelman teksti kuului "Esikoulurakennus otetaan varhaiskasvatuksen käyttöön, kun esiopetus siirtyy varsinaiseen koulurakennukseen ja Satulaakson päiväkodin rakennus (Puistokadun varrella) myydään ulkopuoliselle."

Haapajärven keskustassa esiopetusta annetaan erillisessä rakennuksessa lähellä Ståhlbergin ala-astetta.

Lievennystä esitettiin myös Kartanon päiväkodin uusien tilojen etsimiseen. Teijo Paananen esitti Maarit Nikulan kannattamana, että talousohjelmasta jätetään pois teksti "Mutta, jos päiväkodin tila-asia ei ole muutoin ratkaistavissa, niin otetaan palveluseteli

käyttöön." Esityksellä haluttaneen estää Kartanon toiminnan luisumista yksityisen palvelutuottajan toiminnaksi.

Esityksistä ei päästy lainkaan äänestämään, koska talousohjelma jäi kokonaisuudessaan pöydälle.

#