lauantai 20.7.2019 | 17:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Saapasjalkakissa nousi Haapajärven Kulttuuritalon lavalle ja näytti "kyntensä"

Satu Kangas-Viljamäki Selänne+
Pe 12.4.2019 klo 12:00

Haapajärven lukion ilmaisutaidon jatkoryhmä esitti näytelmän ”Saapasjalkakissa” Kulttuuritalon näyttämöllä tiistaina.

– Meillä on kaksi kutsuvierasnäytäntöä, joista ensimmäiseen kutsuimme Ståhlbergin koulun eka-, toka- ja kolmasluokkalaisia sekä eskareita Satakielestä, ilmaisutaidon ohjaaja Riitta Kylmäluoma kertoo.

Toiseen näytöksen lukiolaiset olivat kutsuneet kaikki opiskelutoverinsa sekä muita ystäviä.

– Tämä on meillä jo perinne. Takavuosina olemme esittäneet muun muassa Tuhkimon, Punahilkan ja ihan itse kirjoitetun dekkarin, Kylmäluoma jatkaa.

– Se, mitä minäkin vuonna tehdään, riippuu kulloisestakin ryhmästä. Tänä vuonna nuoret valitsivat tämän näytelmän ja dramatisoivat sen itse. Minun ei ole tarvinnut muuta kuin pitää ”suitsista” kiinni.

Ja tosihan se oli. Alkuperäisessä Saapasjalkakissa-sadussa ei esiinny räjähteleviä lepakoita, eikä kuningas uuvuta itseään sote-sotkun keskellä.

Uudistukset eivät kuitenkaan pahenna tarinaa, päinvastoin. Ne tuovat vanhan sadun tälle vuosituhannelle - ja prinsessan shoppailemaan.

Nuoret olivat suunnitelleet ja tehneet näytelmän lavasteet itse, samoin maskit ja rooliasut. Vilahtaapa tarinassa myös avaruusseikkailuista tuttu valomiekkakin. Näytelmän valaisusta vastasi Hanna Kilponen.

#