lauantai 17.8.2019 | 18:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Selänteen terveyskeskuksissa otettiin palautepäätteet käyttöön: tavoitteena reaaliaikainen palaute ja nopeampi reagointi siihen

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne julkaisee asiakastyytyväisyyttä koskevan palauteprosentti myös verkossa

Arja Kangas Selänne+
Pe 8.2.2019 klo 08:34

Haapajärvi

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne on ryhtynyt keräämään asiakaspalautteita sähköisillä palautepäätteillä koko kuntayhtymän alueelta. Terveyskeskuksissa päätteet ovat sijoitettuna uloskäyntien yhteyteen ja esimerkiksi Haapajärvellä eri päätteitä on kolmen uloskäynnin yhteydessä. Päätteet ovat olleet käytössä jo parin viikon ajan ja ne on otettu hyvin vastaan.

– Koko Selänteen alueella vastauksia on saatu noin viisisataa ja se on hyvä määrä, toteaa peruspalvelukuntayhtymä Selänteen terveys- ja vanhuspalvelujohtaja Hannele Koski.

– Tähän asti saadusta palautteesta 96 prosenttia oli tyytyväisiä palveluun ja neljällä prosentilla oli huonompi kokemus, Koski jatkaa.

Sähköisellä palautejärjestelmällä tavoitellaan Kosken mukaan reaaliaikaisen palautteen saantia ja ketterämpää reagointia asiakkailta saatuihin kommentteihin. Aikaisemmin kuntayhtymässä on kerätty paperisia palautelomakkeita ja niidenkin keräämistä jatketaan entiseen tapaan.

– Paperisten palautteiden purkaminen on henkilökunnalle työläämpää ja niinpä niihin on ehditty reagoida vähän myöhässä. Toisaalta sähköinen palautejärjestelmä on tätä päivää, kun muutkin sähköiset palvelut yleistyvät, toteaa osastonhoitaja Arja Huovinen.

– Sähköinen palaute saadaan heti asiakkaalta ja ne puretaan osastopalavereissa kerran kuussa. Ne ehditään käsitellä paremmin ja niihin ehditään reagoida aikaisempaa nopeammin, Koski jatkaa.

Sähköisten palautteiden etuna Koski pitää myös sitä, että tiedonsaanti asiakkaan ja ppky Selänteen välillä paranee nopeamman palautteen myötä. Samalla myös kehitysideat tavoittavat kuntayhtymän aikaisempaa paremmin.

– Me haluamme kehittää palveluja koko ajan ja siksi on tärkeää, että palautetta saadaan. On tärkeä nähdä, miten asiakastyytyväisyys heilahtaa sen mukaan, miten me olemme työssämme onnistuneet.

Palautepäätteellä asiakas pääsee arvioimaan saamaansa palvelua sanallisestikin, niin halutessaan. Muutoin arvioinnin voi tehdä myös ihan valintakysymyksiin vastaamalla.

– Hoitotyötä tekevät ovat tottuneet saamaan palautetta hoitotilanteessa ihan suoraankin, niin hyvässä kuin pahassa, mutta kehitystyön kannalta tämä on hyvä juttu, Huovinen toteaa.

Koski myös toteaa, että entistä laajemmin ja nopeammin saatu palaute asettaa kuntayhtymän kiinnittämään huomiota tekemisen ja asiakaspalvelun laatuun.

– Asiakas on kuitenkin ykkönen ja heitä varten näitä palveluja tuotetaan.

#