keskiviikko 3.6.2020 | 06:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Reisjärveltä lähtöisin oleva Hemmo Saartoala kylpee jalkapallossa Espanjan auringon alla

Heikki Syrjäniemi
Pe 25.1.2019 klo 11:33

Tuskin Reisjärveltä kotoisin oleva Hemmo Saartoala olisi pikkupoikana uskonut, että vielä joskus kylvetään jalkapallon sisässä Espanjan Fuengirolassa. Hemmo kantaa kuivaa oliviivipuun juurta saunan pesään. Oliivipuun tiukkasyinen puuaines palaa hyvin kiukaan tulisijassa ja kiukaasta sihahtaa kipakka löylyn henki.

Saartoalat vuokrasivat viime syksynä muutamaksi kuukaudeksi jalkapallosaunan Fuengirolan kotipihaan. Joulun alla vuokrasopimus meni umpeen ja huutokauppakeisari Aki Palsanmäki kaupitteli pallosaunaa ja muuta tavaraa Fuengirolaan kokoontuneille ostajille. Hemmo ehti hätiin ja pelasti pallosaunan huutamalla jälleen lisää vuokraoikeutta. Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta, Aki Palsanmäki nuiji Saartoalan perheelle lisää nautintaoikeutta. Ja niin kylpeminen jatkuu myös kevätpuolella.

Jalkapallosauna on suomalaisen Keisus-yrityksen muotoilua. Saunoja on tarkoitus markkinoida ensisijaisesti jalkapallojoukkueiden käyttöön. Ja Espanjassahan jalkapalloilu on härkätaistelun ohella elämää suurempi juttu. Puurakenteiseen pallosaunaan mahtuu kerralla 4-6 kylpijää ja pallosauna voidaan kuljettaa kätevästi paikasta toiseen peräkärryn päällä.

Saartoalan Tuovi ja Hemmo ovat kolmen lapsensa Iiron, Nellin ja Joonan kanssa kymmenen kuukautta Espanjassa. Vanhemmat ovat ottaneet vuorotteluvapaata ja lomia sen jatkeeksi. Lapsille järjestyi suomalainen opetus Fuengirolassa.

#