lauantai 20.7.2019 | 17:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kiuruveden Autokatsastus aloitti Kärsämäellä: katsastusmäärien väheneminen sai yrittättäjät laajentamaan toimintaa

Katsastus ilman aikavarausta, ajanvarauksella ei joudu odottelemaan

Outi Levä Selänne+
Pe 11.1.2019 klo 13:57

Kärsämäki

Kiuruveden Autokatsastus Oy aloitti katsastustoiminnan vuoden vaihteessa upouudella katsastusasemalla Kärsämäellä.

– Meillä Kiuruvedellä tuli huoli asiakkaista ja työpaikoista, kun viime vuonna voimaan tulleen katsastusuudistuksen mukaan alle kymmenen vuoden ikäiset autot katsastetaan joka toinen vuosi. Se vähensi katsastusten määriä, sanoo Reijo Sinokki, yksi neljästä katsastusyrittäjästä.

Muut kolme ovat Roni, Mikko ja Markus Waarna. Maaseudun kasvatteina he sanovat, ettei kaikkien palveluiden tarvitse loppua pieniltä paikkakunnilta. Niinpä he avasivat katsastusaseman joulukuussa myös Lapinlahdellla.

– Kärsämäki on sopivan lähellä, eikä täällä ollut toimipistettä, Sinokki perustelee katsastustoiminnan aloittamista.

Kärsämäen Autokatsastuksen tilat ovat ilmavat ja hyvin valaistut. Suurista ikkunoista virtaa sisään luonnonvaloa. Asemalla voidaan katsastaa kaikki henkilö- ja pakettiautot perävaunuineen. Nosturin kantavuus riittää asuntoautoillekin. Asemalla tehdään päästömittauksia bensa- ja dieselautoille sekä OBD-mittauksia. Käytössä ovat jarru- ja iskunvaimennintesterit ja valojen suuntauksen tarkistuslaitteisto.

Katsastuksia hoitaa pääasiassa pyhäjärvinen Janne Kinnunen.

– Yleensä ihmiset rupeavat varailemaan katsastusaikoja aamusta, mutta tänne voi poiketa ilman ajanvaraustakin, sanoo Kinnunen.

Katsastusasemat panostavat asiakaspalveluun ja asiakkaiden viihtyvyyteen. Sinokin ja Kinnusen mukaan naiset katsastavat autoja aikaisempaa useammin, siinä missä miehetkin.

– Auton katsastamista ei kannata pelätä. Tänne voi tulla autonsa kanssa ja istahtaa toimistoon juomaan kupposen kahvia. Sillä aikaa katsastan auton. Tai jättää autonsa katsastettavaksi, piipahtaa asioille ja hakea palatessa autonsa katsastettuna, lupaa Kinnunen.

Viikon päästä vietetään virallisia katsastusaseman avajaisia kahvin ja hernerokan merkeissä.

#