lauantai 20.7.2019 | 17:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäen Koivupuistossa uusia tuulia

Vanhustenkotiyhdistyksen puheenjohtaja vaihtui, kun Leppävuori jättäytyi tehtävän hoidosta

Outi Levä Selänne+
La 5.1.2019 klo 14:05

Kärsämäki

Kärsämäen Vanhustenkotiyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Eila Leppävuori jättäytyi pois yhdistyksen vetovastuusta viime vuoden lopulla ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Esko Loukkola.

Toimintasuunnitelman mukaan Koivupuiston käytävillä olevat asunnot jäävät kylmilleen. Niiden purkamista tai käyttöä suunnittellaan yhdessä kunnan kanssa. Uimahalli toimii edelleen.

Leppävuori ehti olla Vanhustenkotiyhdistyksen toiminnassa mukana lähes viisikymmentä vuotta. Hän aloitti johtokunnassa jo 1970-luvun alussa ja toimi yhdistyksen puheenjohtajana viimeiset parikymmentä vuotta. Täytettyään kahdeksankymmentä marraskuussa, hän päätti luopua.

– Viime vuosi oli katastrofi. Meni yöunet ja tuntui, etten selviä tilanteesta millään, muistelee Leppävuori viime kevään tapahtumia, kun Koivupuiston asukkaat siirrettiin yllättäen uuteen palvelutaloon.

Kärsämäen Vanhustenkotiyhdistys perustettiin kesällä 1966, jolloin niin sanottu vanha osa oli rakennettu.

Vuosien varrella taloa laajennettiin ja korjattiin. Rakennettiin siipirakennukset Mäntytien puolelle, muutettiin tasakatto harjakatoksi, vanha osa peruskorjattiin, samoin uimahalli. Muitakin haasteita yhdistyksen alkuvuosina oli.

– Kylät ja pankit riitelivät päättäjien paikoista. Jokainen halusi oman edustuksensa johtokuntaan. Johtokunta valitsi pitkään asukkaat Koivupuistoon. Asukasvalinnasta tuli joustavaa, kun asukasvalinta tehtiin sosiaalipuolen kanssa yhdessä, heillähän on asiantuntemus ihmisistä ja heidän elinolosuhteistaan.

Kärsämäen kunnan kanssa yhdistyksen yhteistyö on Leppävuoren mukaan aina toiminut jouhevasti. Ulkopuolisten kanssa sen sijaan on joskus ollut ongelmia. Vuoden 2018 piti olla yhdistykselle hyvä toimintavuosi. Asukkaiden siirron vuoksi yhdistyksen tulot romahtivat. Koivupuistoon muutti kuitenkin Ryhmäkoti Kimppakämppä ja muutamia uusia asukkaita. Kesään mennessä loputkin asunnot täyttynevät. Tämän vuoden alussa Koivupuiston keittiössä valmistetaan jälleen ruokaa.

– Nyt on päästy eteenpäin. Voin helpottuneena jättää yhdistyksen seuraavalle puheenjohtajalle, huokaisee Leppävuori.

#