lauantai 20.7.2019 | 17:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

OP Kannus ja OP Suomenselkä suunnittelevat yhdistymistä: edustajisto ja osuuskunta päättävät asiasta maaliskuussa

Arja Kangas Selänne+
Pe 4.1.2019 klo 12:30 [päivitetty pe 12:40]

OP Kannus ja OP Suomenselkä suunnittelevat yhdistymistä, tiedottivat pankit tänään perjantaina. Yhdistymistä on suunniteltu viime keväästä lähtien ja yhdistyminen sai alkunsa OP Kannuksen aloitteesta.

– Hallituksemme on pohtinut, miten ylläpidämme pankkipalveluja Kannuksessa myös tulevaisuudessa. Olemme punninneet perusteellisesti eri vaihtoehtoja ja voimien yhdistäminen OP Suomenselän kanssa on luontevin vaihtoehto. Syntyvän pankin toiminta-alueella toimintakulttuuri ja elinkeinorakenne koettiin tulevaisuuden kannalta parhaiten yhteensopiviksi. Yhdistyminen ei myöskään vaikuta Kannuksen konttorin toimintaan, pankkipalvelut säilyvät paikkakunnalla vähintään entisessä laajuudessa, kertoo OP Kannuksen hallituksen puheenjohtaja Lea Haavisto.

– OP Kannuksen ja OP Suomenselän hallitukset ovat selvittäneet asiaa perusteellisesti ja ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla. OP Suomenselkä on jo aiemmin muodostunut Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen ja Pyhäjärven Osuuspankeista ja nyt mukaan olisi liittymässä myös Kannuksen OP. Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä maaliskuussa, kertoo OP Suomenselän hallituksen puheenjohtaja Veijo Manninen.

Suomenselän edustajiston kokoontuu asian äärellä 13.3. ja OP Kannuksen ylimääräinen osuuskunnan kokous järjestetään 18.3. Mikäli edustajisto ja osuuskunta päätyvät myötämieliselle kannalle, aloittaisi uusi OP Suomenselkä toimintansa 1. marraskuuta 2019. Yhdistyminen edellyttää, että kaksi kolmasosaa edustajistosta sekä sama määrä osuuskunnan jäsenistä kannattaa yhdistymistä.

Kannuksessa asiasta järjestetään keskustelutilaisuus maaliskuun alussa.

Viimeksi 2017 syksyllä OP Suomenselkä suunnitteli yhdistymistä Pihtiputaan OP:n kanssa. Tuolloin Pihtiputaan edustajisto äänesti suunnitelman nurin.

#