torstai 29.7.2021 | 05:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jukka-Pekka Purasen kolumni: Joulumietteitä

La 22.12.2018 klo 08:00

Tämä vuosi alkaa olla tilinpäätöstä vaille valmis ja niin vain tuli valtionvarainministeriöllekin joulu, kun valtion velkaa päästään lyhentämään ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Hyvästi sattui tuo tapahtuma muutamaa kuukautta ennen eduskuntavaaleja. Pääasia kuitenkin on, että joskus saadaan velkaa lyhennettyä.

Vaikka joulu on vielä juhlimatta, niin tulevaa vuotta on jo tullut mietittyä. Mielenkiintoisia tapahtumia tuolla onkin tuloillaan. Olkiluoto 3 on lämmitetty siihen vaiheeseen, että kohta sieltä virtaa piisaa. Kuulemma maailman toiseksi kallein rakennus siitä tuli, vaikka viisaat miten sen etukäteen laskivat. Toisaalta nyt olisi ihan huulilla tehdä uusi ennätys. Eikös se hopea ole aina hävitty mitalisija? Pikkusen pohojalaasuutta pelihin ja pistetähän isolleen notta riittää puhumista maalimalla.

Toinen mukava on, että valokuitu tulee tänne meidänkin perälle. Toiveissa on, että loppuu yhteyksien pätkiminen. Näkyy elokuvat HD-tasoisina jne.

Siitä en tykkää, että vappu on ensi vuonna keskiviikkona. Olisi saanut olla perjantaina, koska nyt menee pilalle työviikko ja hyvä juhla. Oikeastaan on tulevan kansalaisaloitteen paikka, että vappu juhlitaan aina perjantaina.

Voi olla, että saadaan sotekin maaliin, jos ei kangistu kalkkiviivoilla ja heitä peliä kesken. Kovasti se on kärsineen näköinen ja läähättää, mutta sitkeästi vaan matkaa taittaa. Täällä selänteen alueellakin ollaan vielä housut kintuissa, koska ei ole yhdessäkään kunnassa lain kirjaimen täyttävää sairaalaa. Valelääkäri-termin lisäksi ilmeisesti tulee käyttöön valesairaala.

Baby bangs on naisten tukkamuodin uusi termi. Se tarkoittaa tavallista lyhyempää otsatukkaa. Minusta ei mitenkään hyvän näköinen muotoilu. Näyttää pahasti samalta leikkaukselta, jonka 4-vuotias tyttäreni muotoili itselleen saatuaan sakset käsiinsä. Veikkaan lyhyttä elinkaarta tuolle muodille, mutta aikansa pitänee sitäkin sietää.

Miesväen ei pidä käydä nyt jouluksi parturissa ollenkaan, koska ensi vuonna on muotia pidempi tukka. Sivuilta lyhyt ja päältä pitkä on jo nyt pois muodista ja varmasti me kaikki haluamme, että tukka on hyvin myös ensi vuonna.

Näillä aatoksilla hyvää joulua kaikille!

Jukka-Pekka Puranen

#