lauantai 25.5.2019 | 00:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Reisjärvi yhtiöittää kaukolämmön ja viemäritoiminnan

Antti Savela Selänne+
Pe 7.12.2018 klo 16:40

REISJÄRVI (KP)

Reisjärven kunta yhtiöittää kaukolämmön ja viemäriverkoston toiminnan. Perustettava yhtiö on nimeltään Reisjärven Lämpö Oy.

Yhtiön piiriin tulee toista sataa kaukolämpöasiakasta ja jopa 1600 viemärinverkoston piirissä olevaa asukasta. Viemärilaitoksen toiminta on ulkoistettu yksityiselle yritykselle ja kaukolämmön palveluksessa on varsinaisesti yksi työntekijä.

Yhtiöittämiseen lähdettiin lakimuutoksen vuoksi. Kuntalain uudistuksessa katsottiin, että markkinoilla oleva kunnallinen toiminta on yhtiöitettävä.

– Meidän tapauksessa normi koski kaukolämmön tuotantoa ja jakelua. Sehän kilpailee sähkölämmityksen, maalämmön ja vaikkapa puu- ja öljylämmön kanssa , tekninen johtaja Sami Puputti kertoo.

Puputin mukaan kaukolämmön asiakkaiden ja kunnalliseen viemäriin liittyneiden kiinteistöjen asukkaiden vinkkelistä mikään ei muutu. Kunnanhallituksen esittämä uudistus on puhtaasti hallinnollinen.

– Nyt valtuustoon tuleva esitys on periaatteellinen. Käytännön asiat ratkaistaan ensi vuoden puolella. Valtuuston niin tahtoessa uusi yritys aloittanee ensi vuoden puolivälin tienoilla, Sami Puputti kertoo.

#