lauantai 25.5.2019 | 00:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Metsänhoitoyhdistys haluaa metsät täyskäyttöön

Selänne+
Pe 7.12.2018 klo 17:45

Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kalan valtuusto kokoontui 3.12. Nivalassa syyskokoukseen. Valtuusto vahvisti toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019. Toimintasuunnitelma tähtää yksityismetsien nykyistä korkeampaan hyödyntämisasteeseen. Mhyn toimialueen yksityismetsien kasvu on noin 1,8 miljoonaa kuutiota ja hakkuusuunnite on noin 1,4 miljoonaa kuutiota, josta tällä vuosikymmenellä on hakattu keskimäärin 88 %. Hakkuusuunnitteeseen yltäviin hakkuisiin päästään vain puumarkkinoiden huippusuhdannevuosina kuten kuluvana vuonna.

Hallitukseen toimikaudelle 2019-2020 valittiin jatkamaan Juhani Kumpusalo, Raimo Jokela, Kalevi Lahtinen, Jarmo Somero, Jari Nikunen, Sakari Rahkala ja Veijo Manninen sekä uusina Eija Hiitola ja Jarmo Koistila.

Valtuuston kokouksen yleiskeskustelussa oltiin huolissaan muun muassa metsätilojen sukupolvenvaihdosasioista ja toivottiin metsänomistajien siirtävän metsätilojaan lapsilleen aktiivisuuden lisäämiseksi.

Lisäksi kokouksessa hallituksen puheenjohtaja Juhani Kumpusalo ja varapuheenjohtaja Raimo Jokela luovuttivat hallituksesta poisjääneille Erkki Kestilälle ja Timo Kokkoniemelle Metsänhoitoyhdistyksen viirit.

#