lauantai 25.5.2019 | 00:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Svala of Finland avasi uuden tehtaansa Kärsämäellä - "Nyt minä alan itkemään"

Outi Levä Selänne+
Pe 7.12.2018 klo 12:00

Kärsämäki

Jatkuva ihmisten virta lipuu uuden Svala of Finlandin pihalle. Sisään tultua oikealla on outletmyymälä täynnä ostajia, vasemmalla pitkien pöytien ympärillä tutustujat nauttivat torttukahveista. Henkilökunnan kahviosta pääsee tutustumaan tehtaaseen. Svala of Finlandin uudet tilat ovat saaneet ihmiset liikkeelle.

- Jo rakennusaikana asiakkaita tuli katsomaan henkilökunnan ovesta. Ohikulkijoitakin tuli, kun tämä on tässä nelostien vieressä. Tämä on loistava paikka outletille. Saimme kunnalta käyttöön yhden mainostaulun ja hankimme liput pihalle salkoihin, yrittäjä Onerva Aakko kertoo.

Tehtaan rakentaminen on kiinnostanut ihmisiä pitkin kesää ja paitsi kuntalaiset, myös ohikulkevat ovat seuranneet sen rakentamista tiiviisti. Nyt onnittelija toisensa perään tuo kukkia ja pieniä lahjoja.

- Nyt minä alan itkemään, Aakko sanoo liikuttuneena.

Jo avajaispäivänään yritys suunnittelee yhteistyötä toisten yritysten kanssa. Hotelli Keskipisteen Terhi Salonurmi pyytää esitteitä, jotka laitetaan hotellikansioihin. Hän muistuttaa kuitenkin Aakkoa pitämään itsestään huolta. Siihen on syytäkin, sillä Aakon mukaan tilauksia tulee sisään niin, että elämä on hetkessä elämistä eikä ennakoimaan ole ehtinyt.

- Onneksi Lasse-koira kävelyttää, että saan muutakin mietittävää.

Tehdassali on korkea, ilmava, avara ja valoisa. Valaistusta voidaan säätää. Tänä vuonna trendi on musta ja mustan materiaalin ompeleminen tarvitsee todella kirkkaan valaistuksen. Ilmastointi poistaa loputkin vähäisestä pölystä. Ompelukoneiden paininjalat laskevat ja nousevat paineilmalla ja imuri imee pölyt.

- Tällä hetkellä työntekijöitä on kuusi, parissa vuodessa määrä on kolminkertaistunut. Palkkaan heti yhden lisää, jos jostakin löydän, sanoo Aakko.

Kahvion ja myymälän isoista ikkunoista avautuvat näkymät lähiluontoon ja nelostielle. Myös toisen kerroksen toimistohuoneiden ikkunat ovat suuret ja kuntalaisten mukaan siellä onkin “paras näköalapaikka taajamaan”. Vielä tyhjinä olevissa toimistotiloissa tulevat työskentelemään Popula Oy:n viisi henkilöä. Yrityksen toimialoja ovat taloushallinto ja henkilöstövuoraus ja toimipiste sijaitsee vielä Aakkojen kotona.

- Tämä on juuri sellainen kuin halusimme, että luonto ja näkymät tulevat lähelle. Täältä voisi tehdä vaikka nelostien liikennelaskentaa, Onerva ja Kimmo Aakko toteavat.

#