lauantai 25.5.2019 | 00:20
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vähemmän rahaa roskiin - Vestia alentaa jätteenkäsittelymaksuja

Selänne+
To 6.12.2018 klo 10:00

Vestia Oy alentaa kolmantena vuotena peräjälkeen kotitalouksista kerättävän poltettavan jätteen käsittelymaksua ensi vuoden alusta viidellä prosentilla. Myös biojätteen jätemaksu alenee hieman. Jätekeskuksissa vastaan otettavan poltettavan jätteen tonnihinta laskee myös viisi prosenttia ja biojätteen puolestaan 20 prosenttia.

Lisäksi muovinkeräys tehostuu Vestian alueella, kun Vestian yhteistyöyritys Rinki Oy perustaa kevään aikana kotitalouksien pakkausmuoveille keräyspisteet Haapajärvelle, Haapavedelle, Kannukseen, Oulaisiin, Pyhäjärvelle, Sieviin ja Siikalatvalle.

Hyötyjäteasemat on tarkoitettu kotitalouksien ja pienyritysten sellaisille jätteille, joita ei voi laittaa omaan jäteastiaan eikä ekopisteiden jäteastioihin. Tällaisia jäte-esineitä ovat esimerkiksi käytöstä poistetut kodinkoneet, huonekalut, muut isommat esineet ja remonttijätteet. Hyötyjäteasemilla otetaan vastaan myös vaarallisia jätteitä kuten mm. öljyjä, maaleja, torjunta-aineita, akkuja ja paristoja, loistelamppuja sekä kyllästettyä puuta.

Vestian toimitusjohtaja Olavi Soinio on erittäin tyytyväinen kehitykseen. Jätteiden keräys- ja kuljetus toimii hyvin ja vastaanotetuista jätteistä hyödynnetään materiaalina ja energiana noin 96 prosenttia. Vuosien aikana tehdyt investoinnit toimivat kustannustehokkaasti ja niiden tuottama hyöty voidaan näin tulouttaa asiakkaille alentuvina jätemaksuina. Soinio antaa kiitosta myös asiakkaille, joiden jätteiden lajittelun parantuminen edesauttaa tehokkaan kierrätyksen toteutusta.

#