lauantai 25.5.2019 | 00:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lauluyhtye Foibe joulukonsertoi Reisjärven kirkossa

Selänne+
Ke 5.12.2018 klo 07:00

Sieviläinen lauluyhtye Foibe konsertoi joulumusiikin merkeissä Reisjärven kirkossa lauantaina 8.12. Jouluisessa Reisjärven konsertissa kuullaan tuttuja joululauluja naiskuorosovituksina, mukana myös muutama hiukan tuntemattomampi sävellys.

Lauluyhtye Foibe syntyi halusta laulaa yhdessä. Ryhmä naisia, äiti ja tyttäret, oli jo muutaman kerran satunnaisesti esiintynyt, ja tuntui siltä että sitä olisi intoa tehdä enemmänkin. Päätettiin että annetaan joukkueelle nimi, ja niin syntyi Lauluyhtye Foibe. Sana Foibe tarkoittaa ”loistava, sädehtivä”, ja se tuntui sopivan yhtyeelle nimeksi.

Yhtyeessä laulavat Sievin kanttori Päivi Aho ja hänen neljä tytärtään: Salla Korkeakangas, Elina Hankkila, Marita Härö ja Paula Korkeakangas. Perheen elämään musiikki on kuulunut aina, ja yhtyeen jäsenistä jokaisella on musiikkiopintoja takana.

Yhtyeen perusohjelmisto koostuu suurimmaksi osaksi hengellisistä lauluista ja kansanlauluista, jotka ovat 2-5 –äänisiä naiskuorolauluja, tyyliltään laidasta laitaan. Yhtyeen laulutyyli on olemukseltaan keveähkö ja hengittävä, puhdas ja raikas.

#