perjantai 14.12.2018 | 13:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jarkko Mylly ampui itselleen maapaikan Tokion paralympialaisiin - Kisoihin osallistuminen ei kuitenkaan vielä varmaa

Selänne+ | Ti 9.10.2018 klo 07:00

Seppo Aho

Haapajärvi

Haapajärven Ampumaseuraa edustava haapavetinen Jarkko Mylly ampui viikonloppuna suomalaista urheiluhistoriaa.

Ranskan Chateauroux’ssa pidetyissä Kansainvälisen paralympiakomitean (IPC) maailmancupissa ampunut Mylly saavutti lauantaina maapaikan vuoden 2020 Tokion paralympialaisiin – ensimmäisenä suomalaisena ampumaurheilijana.

Viikko sitten keskiviikkona samaisissa kilpailuissa Jarkko Mylly ampui 50m Pienoiskiväärin makuun 60ls R6-kilpailussa, sijoittuen 50 osallistujan seurassa uudella omalla ja samalla Suomen ennätyksellä 613,9 pistettä yhdenneksitoista.

Loistava vire jatkui lauantaina 10m ilmakiväärin R3-kilpailuissa. Peruskilpailussa kuudenneksi tuloksella 630,9 sijoittunut Mylly venyi finaalissa hienosti toiseksi. Tuloksella 253,3 hän hävisi voittajalle, Ison-Britannian Matt Skelhonille vaivaiset 0,1 pistettä.

Finaalissa ampui kahdeksan parasta.

Chateauroux’ssa R3-ilmakiväärissä maapaikkoja oli jaossa yksi. Voittajan Skelhonin lisäksi maapaikan olivat jo edellisissä kilpailuissa ampuneet Ukrainan Andrii Doroshenko, Saksan Natascha Hiltrop ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien Abdulla Al Aryani.

– Ei sitä vieläkään tahdo ymmärtää, mitä tuli tehtyä. Alkuvuosi oli minulla vaikea ja ehkä juuri siksi tuloksetkin olivat ainakin minulle yllätys. Mutta maapaikan ampuminen kruunasi kyllä koko vuoden ja siitä olen ylpeä.

– Uskon vahvasti, että kaikki on kiinni harjoittelun määrästä. Korkatin ampumaradalla ja Haapaveden Fysikaalisen Hoitolaitoksen käytävällä on tullut vietettyä aikaa todella paljon, analysoi Jarkko Mylly.

– Kummassakin lajissa tavoitteet menivät yli odotusten. Pienoiskiväärissä tavoitteeni oli olla 15:n ja ilmakiväärissä 10:n joukossa. Valmentaja sanoi lähtiessä, että epäonnistuminenkin on sallittua.

Jarkko Mylly on vaatimaton mies, eikä maapaikan ampuminen nosta sen suurempia tunteita pintaan.

– Ei tässä auta ruveta leijumaan. Eikä tämä todellakaan tarkoita vielä sitä, että se olisin minä, joka Tokioon lähden. Valinnat on aivan toisten ihmisten käsissä.

Jarkko Mylly nostaa valmentajien osuuden omassa kehityksessään suureen arvoon.

– Se on ihan saletti, että ilman valmentajien oppeja ja henkistä tukea en olisi tässä. Heille kuuluu suuri kunnia.

– Henkilökohtaisen valmentajan, haapajärvisen Timo Vaitiniemen sekä ampumavalmentajan, keuruulaisen Jukka Salosen panos on ollut valtava. Salonen on ollut nyt pari vuotta mukana antamassa oppejaan meille, ja niiden hedelmiä korjataan nyt kilpailuissa. Viime vuoden Hannoverin kilpailun voitto ja nyt Ranskassa saadut onnistumiset ovat näyttöjä kovasta työstä ja hyvästä valmennuksesta.

– Eikä missään nimessä saa unohtaa kodin ja ystävien merkitystä. Heidän tuella ja kannustuksella on ollut iso merkitys, mistä iso kiitos. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua ja tehdä töitä kohti Tokiota.

#
Fingerpori