keskiviikko 21.11.2018 | 10:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sampolan seinät pullistelivat Reisjärvellä

Selänne+ | La 8.9.2018 klo 15:25 [päivitetty la 15:56]

Kaija Vähäsöyrinki

Tuskin on hetkeen Kirkonkylän nuorisoseura Sampolan salissa ollut niin paljon väkeä kuin oli lauantaina puolenpäivän aikaan pidetyssä yrittäjän päivän huutokaupassa. Ihmisiä oli pakkautunut etupenkkiä myöten ja ovipieliin. Toinen puoli porukasta teki huutoja pihalle levitetyistä penkkirivistöistä Torsti Parkkilan välittäessä huutoja meklarille ovensuusta.

Syy tungokseen oli selvä. Meklarina toiminutta Aki Palsanmäkeä sekä Heli-puolisoa oli tultu katsomaan kauempaakin.

– Seuraan huutokauppakeisaria televisiosta. Onhan tämä mukavaa ajankulua. Samalla voi tehdä heräteostoksia, totesi Iisalmesta paikalle tullut Eija Pöllänen. Pöllänen huusi itselleen kaksi asetelmamaalausta, jossa toisessa oli silakoita ja toisessa sipulia ja konjakkia.

Heli Palsanmäki kiitteli huutokaupan tarjontaa.

– Tavara on laadukasta ja sitä on laidasta laitaan. Lapsille pyöriä ja aikuisille talonpoikaisesineitä. Työkoneet menevät varmasti kaupaksi, Heli arvioi.

Aki Palsanmäki kopautteli tavaroille hintoja. Arabian kanakannun hinta nousi 65 euroon. Rasvan maidosta erottelevan separaattorin sai 30 eurolla ja alkuperäisessä Kemiran pahvilaatikossa vuosikymmenet ollut kaasunaamari rautakypärän kanssa 25 eurolla.

#
Fingerpori