Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Humalaisia kuljettajia kiinni jokilaaksoissa – Nivalassa poliisi seurasi nuorten mopoilijoiden rälläämistä, josta seurauksia on luvassa alkuviikosta

Selänne+ | La 8.9.2018 klo 08:15 [päivitetty la 08:17]

Hanna Rautio

Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa Jokilaaksojen poliisilla oli lauantain vastaisena yönä reilut 60 tehtävää, jotka sisälsivät muun muassa kolme rattijuopumusepäilyä.

Kalajokinen mies puhalsi 2,31 promillea, haapavetinen mies 0,62 promillea ja haapajärvinen mies mittautti ojaan ajonsa jälkeen 2,26 promillen humalatilaa osoittaneet lukemat.

Eri puolilla jokilaaksoja nuoret reuhasivat ja möykkäsivät aamuyölle estäen näin asumuston rauhallisen yölevon, Jokilaaksojen poliisista kerrotaan.

Nivalassa nuoria oli kokoontunut epäviralliseen moporälläysiltaan. Nuoret selvisivät illasta ja yöstä kohtuullisen vähin vaurioin, sillä ainoastaan yksi kaahailija törmäsi keskustassa edellään kulkeneen henkilöauton perään. Mopoilija pakeni aluksi paikalta juosten, mutta palasi kuitenkin pian kolaripaikalle mopoaan ja sakkoa noutamaan.

Rälläämisen aikana paikalla ollut poliisi ei provosoitunut poikien ahkerista yrityksistä huolimatta, vaan videoi valottomien keulijoiden ja pyöräteitä takaperin ajaneiden liikkeet ja lähestyy heitä ja heidän vanhempiaan alkuviikosta, poliisista kerrotaan.

#
Fingerpori