keskiviikko 21.11.2018 | 01:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

REKO-lähiruokarengas aloitti Kärsämäellä - "Hyvä, että tuottajat ovat tuttuja"

Selänne+ | Ma 10.9.2018 klo 10:00

Outi Levä

REKO-lähiruokarengas aloittelee toimintaansa myös Kärsämäellä. Viime viikon perjantaina ruokaa haettiin Paakarin pysäkin parkkipaikalta. Paikalle saapui toistakymmentä ostajaa ja neljä tuottajaa, lisäksi leipää oli mahdollista ostaa Paakarin pysäkiltä.

- Kokeillaan nyt aluksi kerran kuussa, sanoo renkaan vetäjänä toimiva Heidi Järvenpää ja selittää REKO:n toimintatapaa:

- Tuotteet tilataan tuottajalta etukäteen. Sitä varten on ryhmä Facebookissa. Olen nyt verkostoitunut renkaan Nivalan ja Ylivieskan kanssa, että tuottajat voivat samalla reissulla toimittaa tavarat useampaan paikkaan.

Paikallisten Seija ja Eero Raudaskosken ja Virpi Ruotsalaisen maatilojen lisäksi tilattuja tuotteita toimittaa HeRa Puutarha Taklaxista. Pielaveteläisen Marja-Areenan yrittäjä Jani Lipponen sanoo toimittavansa tuotteita laajalle alueelle ja luettelee paikkakuntia:

- Pohjois-Savon REKOon, Raahe, Liminka, Oulu, Ii, Kajaani, Kokkola, Mikkeli, Jyväskylä.

Tällä kertaa tuotevalikoimassa oli ylämaankarjan lihaa eri muodoissa, myös täyssäilykkeinä ja makkaroina. Lisäksi oli ohra- ja ruisjauhoja, Louhisaaren juomaa, tomaatteja, kurkkua, porkkanoita, herneitä, perunoita, sipulia, omenoita ja puolukoita. Miia Myllymäki ja Arja Lohvansuu ostivat jauhoja ja Louhisaaren juomaa.

- Tulimme mielenkiinnosta ja katsomaan, mitä on tarjolla ja miltä mehu maistuu. On hyvä, että tuottajat ovat tuttuja ja että tuotteita ei raijata kaukaa.

Piia ja Mirko Salo ovat tilanneet sipulia, porkkanaa ja hernettä. He toivovat, että “tätä pitäisi olla enemmän ja jatkuvasti”. Nina Prättälän kassiin sujahtavat porkkanat, potut, sipulit, omenat ja puolukat. Hänkin toivoo renkaan pysyvän pystyssä ja laajenevan. REKO-ryhmäläiset kaipaavat mukaan lisää sekä ostajia että tuottajia ja tuotteita.

- Kotona leivottu leipä ja pulla tekisivät kauppansa. Munillakin olisi menekkiä. Tuottajien ei tarvitse olla joka kerta mukana, eikä samoja tuotteita tarvitse olla tarjolla joka jakelukerralla, sanoo Seija Raudaskoski.

#
Fingerpori