Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvellä uusitaan yhtä katua ja nimetään uudelleen toinen

Selänne+ | Pe 7.9.2018 klo 21:30

Markus Kärkinen

Haapajärven tekninen lautakunta päätti antaa Koulukadun peruskorjausurakan paikkakuntalaiselle T:mi A.K. Räisäselle. Kilpailutuksessa saatiin kaikkiaan viisi tarjousta, ja Räisäsen reilun 680 tuhannen euron tarjous oli niistä edullisin.

Työt Koulukadulla päästään näillä näkymin aloittamaan tänä syksynä. Ennen urakkasopimuksen allekirjoittamista on päätöksestä valitusaika.

- Kun urakkasopimus ensi kuussa oletettavasti kirjoitetaan niin sen jälkeen päästään hommiin, kaupungin tekninen johtaja Vesa Savolainen kommentoi.

Tälle vuodelle rahaa on varattu 100 tuhatta euroa, pääosa töistä tehtäneen ensi vuonna ja urakka viimeistellään 2020.

- Todennäköisesti työt aloitetaan Ouluntien ja Asemakadun välisen osuuden päällysteen poistolla, mutta asiasta sovitaan vielä urakoitsijan kanssa, Savolainen toteaa.

Tekninen lautakunta päätti myös Leppäistentie 10:nä tunnetun katuosuuden nimenmuutoksesta. Aiemmin yhtenäisenä lenkkitienä kulkenut Leppäistentie katkaistiin, ja toinen pää nimettiin Leppäläntie 10:ksi, mutta järjestely on koettu haitalliseksi ja sekaannusta aiheuttavaksi. Nyt tehdyn päätöksen myötä tieosuuden nimi muutetaan Leppälänkujaksi.

- Muutos toteutetaan tämän syksyn aikana. Asiasta tiedotetaan viranomaisille ja toki asukkaillekin, viranomaispuoli hoidetaan meidän puolelta kuntoon, Savolainen toteaa.

#
Fingerpori