sunnuntai 25.10.2020 | 04:05
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Reisjärven motocrossrata vastatuulessa – Reisjärven Moottorikelkkailijat peräänkuuluttavat yhdenvertaista kohtelua

Ma 3.9.2018 klo 09:42

Minna Mustonen

Reisjärven motocrossradan ympäristölupahakemus on vedetty niin kutsutusti tauolle. Pohjois-Suomen Ely-keskus katsoo toiminnan olevan riski pohjavedelle.

– Hakijoiden edustajien mielestä linjaus on vahvasti ristiriitainen, kun linjausta verrataan maa-ainesten ottolupiin pohjavesialueilla. Esimerkiksi Pesokankaan pohjavesialueella on kaivettu ja murskattu soraa vuosikymmenet ja sitä tehdään parasta aikaa. Tässä toiminnassa moottori- ja hydrauliikkaöljytilavuudet sekä polttoainetilavuudet ovat koneissa ja autoissa useita satoja litroja. Motocrosspyörissä moottoriöljytilavuudet ovat muutamia desilitroja ja polttoainetilavuudet muutamia litroja, joten riskien suhde näissä toiminnoissa on äärimmäisen suuri, kertoo Teijo Haapaniemi tiedotteessa.

Hakijatahon eli Reisjärven Moottorikelkkailijat ry:n mielestä selvitettäväksi jää, toteutuuko Pohjois-Suomen ely-keskuksen linjauksessa kansalaisten yhdenvertainen kohtelu, kun otetaan huomioon edellä mainittu riskien merkittävä ero ja se, että lukuisia motocrossratoja on valtakunnassa entisillä soranottoalueilla, jotka sijaitsevat pohjavesialueilla.

#