lauantai 16.1.2021 | 11:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Morsingon nivalalaisviljelijä pääsi yrityssparraukseen

To 21.12.2017 klo 12:21 | päivitetty to 12:35
Yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan Maaseudun Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 57 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on morsingosta indigonsinistä kasviväriä tuottava Natural Indigo Finland Oy Nivalasta. Maaseudun Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Natural Indigo Finland Oy:n yrittäjä Pasi Ainasoja on vuoden ajan kehittänyt erikoiskasvinviljelyä yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jedun kanssa.

– Eettiset, luonnonmukaiset ja kestävää kehitystä edustavat tuotteet ovat yhä halutumpia kansainvälisillä markkinoilla. Kasvipohjaiselle värille voisi löytyä markkinoita esimerkiksi terveys-, kosmetiikka- ja hyvinvointialan erikoistuotteisiin lisääntyneiden allergioiden ja kemikaaliherkkyyksien vuoksi, kuvaa Ainasoja kasvumahdollisuuksia.

Asiantuntijoiden sparraukseen on valittu myös Mö Foods Oy Kokkolasta, Viljakas Oy Siikalatvalta ja PehuTec Oy Pyhäsalmelta.

Tuomaristo oli positiivisesti yllättynyt hakemusten määrästä. Valintoja tehdessä tuomaristo painotti kasvusuunnitelman selkeyttä ja liiketoiminnan skaalautuvuutta.

#