MAINOS

Uutta ilmettä mökille - näin pidät mökkisi viihtyisänä ympäri vuoden

MAINOS - VIDAXL.FI -

Mökki on monelle paikka, jossa viihdytään ja rentoudutaan ja kesäisin se yhdistetäänkin monesti lomareissuun. Talviasuttavalla mökillä aikaa voi kuitenkin viettää myös muina vuodenaikoina ja siihen kannattaakin panostaa, jotta se pysyy ajanmukaisena ja viihtyisänä ympäri vuoden. Mikäpä estäisi lähtemästä mökille esimerkiksi tunnelmalliseen joulunviettoon pois kaupungin kuhinasta?

Pidä piha kunnossa ja siistinä

Vaikka mökille onkin mukavaa lähteä rentoutumaan, liittyy sen viihtyvyyteen aina myös jonkin verran askareita. Pihan pitäminen siistinä auttaa säilyttämään mökin arvon ja lisäksi se tuo mukavaa viihtyisyyttä.  Koristeita voi asettaa pihaan esimerkiksi istutusten tai erilaisten valaisimien avulla. Valaisimet voivat antaa pihaan tunnelmaa illalla ja auttavat samalla turvallisuuden tunteen lisämisessä. Myös muun muassa valkoiset puutarhakalusteet voivat pitää pihan ulkoasun raikkaana ja tarjota hyvän mahdollisuuden illanvietolle, erityisesti toki lämpiminä vuodenaikoina. Pihan hoitoon kannattaa panostaa, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Siivoa roskat ja poista rikkaruohot ajoissa, jotta ne eivät leviä liikaa. Kastele puutarha silloin tällöin, jos siihen on tarvetta. Leikkaa myös nurmikko ajoittain, jotta se pysyy terveen näköisenä.

Panosta sisätilojen viihtyvyyteen

Sisätilojen viihtyvyyden luomiseksi on tärkeää panostaa oikeanlaiseen valaistukseen. Valaistus voi auttaa luomaan tunnelmaa ja mukavuutta huoneeseen. Valitse siis valaisimet harkitusti, jotta saat aikaan halutun lopputuloksen. Mökeillä sisustuksen ei aina tarvitse olla erityisen moderni, mutta makuja on toki niin monia kuin mökkejäkin. Sekä modernia että perinteisempää tunnelmaa voi lähteä hakemaan valitsemalla kyökkiin esimerkiksi VidaXL ruokapöytä jonka ääreen mahtuu istumaan myös jokunen vieras.  Vaikka mökkiin valikoituisikin hieman vanhanaikaisempi ja perinteisempi sisutsutyyli, on hyvä varmistaa kaikkien huonekalujen olevan kunnossa ja laadukkaita. Puiset huonekalut kestävät aikaa tavallisesti hyvin, mutta niidenkin pintoja voi silloin tällöin huoltaa pidemmän iän takaamiseksi.

Ruoanlaitto ja aktiviteetit mökillä

Jotta mökillä voisi viihtyä pidempiäkin aikoja vuodenajasta riippumatta, on siellä hyvä olla puitteet helppoon ruoan säilytykseen ja valmistukseen. Useimmilla talviasuttavilla mökeillä onkin käytössä sähköt, jotka mahdollistavat aivan tavallisen jääkaapin ja hellan käytön. Mikäli sähköt saadaan mökille aurinkokennojen kautta, saattaa ainakin pimeimmiksi talvikuukausiksi olla viisasta hankkia käyttöön myös perinteinen aggregaatti.  Perinteikkäämpiä vaihtoehtoja suosivilla on tavallisesti käytössä puu- tai kaasuhella sekä ruokien säilytykseen vaikkapa maakellari, joka erityisesti talvella pitää elintarvikkeet taatusti viileinä. Vaikka mökillä onkin usein paljon askareita tehtäviksi, on hyvä panostaa myös rentoutumiseen ja kevyempiin aktiviteetteihin. Mökille voi viedä vaikkapa valikoiman lauta- ja korttipelejä sekä ristikkolehtiä, jotka tarjoavat mukavaa ja rauhallista tekemistä pimeneviin iltoihin. Myös kalastaminen tai pilkkiminen voivat tulla kyseeseen, jos mökki on järven rannalla.

Mökkisi voi saada uutta ilmettä sisustamalla ja päivittämällä se ajan hengen mukaiseksi. Panostamalla kalusteisiin, pihan kuntoon ja yleiseen viihtyvyyteen, voit viettää aikaa mökillä vuoden ympäri. Mökin ei tarvitse olla ainoastaan kesäkauden rentouttava pakokohde, vaan siitä voi nauttia myös esimerkiksi joulun kiireiden päätteeksi.