MAINOS

Pidä kiinni budjetistasi – säästä kaikissa kuluissasi

MAINOS - AXOLAINA.FI -

Hinnat nousevat kovaan tahtiin ja moni kokeekin tässä vaiheessa tarpeelliseksi löytää säästökeinoja kaikkiin arjen menoihin. Kun kulutus muodostuu muutenkin korkeaksi, saattavat aiemmin hankittujen lainojen maksuerät tuntua jopa kohtuuttoman suurilta ja vaikeilta hoitaa pois alta. Säästäminen ei ole aina erityisesti pienituloiselle helppoa, mutta menoihin voi vaikuttaa yllätävän pienilläkin valinnoilla. Oikeilla ratkaisuilla ja valinnoilla voit pitää taloutesi huoletta tasapainossa ja mahdollisesti jopa kasvattaa säästöjäsi tulevaisuuden varalle.  

Kilpailuta aina lainasi

Joissakin tilanteissa laina on välttämättömyys. Tällöin se kannattaa aina kilpailuttaa, sillä vain tällä tavalla löydät halvimman mahdollisen vaihtoehdon. Lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja vaivatonta ja se voi säästää sinulle paljon rahaa.  Kilpailuttamalla lainat saat selville, minkälainen korko ja mitkä ehdot ovat tällä hetkellä markkinoiden parhaat. Lainojen kilpailuttaminen on tiettyjen sivustojen avulla helppoa ja vaivatonta. Sivustot vertaavat vain yhdellä hakemuksella eri pankkien ja rahalaitosten lainoja ehtoineen. Hakemukseen täytetään tarvitsemasi lainasumma ja -aika ja perustietosi, joiden pohjalta palvelu vertailee sinulle useita lainatarjouksia. Luotonmyöntäjät saattavat pyytää sinulta vielä jonkinlaista todistusta tuloistasi ja menoistasi, mutta koko prosessi on erittäin nopea ja vaivaton.  Lainojen kilpailuttaminen kannattaa aina ennen uuden lainan ottamista. Se auttaa sinua sopimaan itsellesi parhaan mahdollisen laina-ajan, korot ja lainaehdot, eikä vertailu sido sinua vielä mihinkään sopimukseen.

Lainojen yhdistely kannattaa

Myös lainojen yhdistely on hyvä keino säästää rahaa. Se auttaa myös selvittämään, mikä on oikea lainasumma ja -aika sinulle. Lainojen yhdistely voi olla hyvä ratkaisu, jos haluat saada paremman kokonaiskuvan taloudellisesta tilanteestasi ja keskittää kuukausimaksusi vain yhteen paikkaan. Jos sinulla on lukuisia pieniä lainoja, saattavat niiden kuukausikustannukset nousta lähes huomaamatta melko suuriksi. Saattaakin siis olla järkevää hakea yhtä suurempaa lainaa hieman pidemmällä maksuajalla, maksaa sillä pienet lainat pois ja vastauudessa hoitaa takaisinmaksua vain yhdelle luotonmyöntäjälle. Yhdistelylainalla voit laskea kuukausikulujasi parhaassa tapauksessa sadoillakin euroilla, mikä tarkoittaa pitkässä juoksussa hyvin tuntuvia säästöjä.  

Miten vähentää kulutusta arjessa?

Lainojen yhdistelyn ja kilpailutuksen lisäksi kannattaa panostaa myös arjessa järkeviin ja taloudellisiin valintoihin. Osta vain tarpeellinen ja panosta laadukkaisiin tuotteisiin, joita ei tarvitse olla jatkuvasti korvaamassa uusilla. Vaikka laadukas saattaa maksaa kertaostoksena hieman enemmän, se tulee pitkällä tähtäimellä tästä huolimatta edullisemmaksi ratkaisuksi. Kilpailutusta kannattaa myös harjoittaa lainojen lisäksi muidenkin sopimusten suhteen, sillä monilla palveluntarjoajilla on tarjouksia uusille asiakkaille. Nämä voivat pitää sisällään esimerkiksi maksuttomia tai edullisia ensimmäisiä kuukausia tai jopa pitkäkestoisempaa edullista kampanjaa.

Kilpailuta aina lainasi ennen kuin sitoudut lainasopimukseen. Mikäli sinulla on jo lukuisia pienempiä lainoja, voi niiden yhdistäminen monesti olla hyödyllistä. Se voi auttaa sinua säästämään rahaa kuukausittaisissa lainankustannuksissa. Pidä kiinni budjetistasi ja tarkista, mitkä ovat suurimmat menosi. Sitten voit miettiä, mistä voisit säästää.