MAINOS

Selvitimme, kuinka paljon lainoja yhdistelemällä voi syntyä säästöä

MAINOS - 

Käsi ylös – kuinka moni tietää täsmälleen, miten paljon ja minkälaisia kuluja maksaa kuukausittain laina- ja luottokustannuksina? Sortterin selvityksessä kävi ilmi, että lainoja yhdistelemällä on mahdollista säästää jopa satasia kuussa.  

Lainan korot, laskutuslisät ja tilinhoitopalkkiot ovat kaikki mahdollisia kuluja, joita maksetaan jokaisesta lainasta ja luotosta erikseen. Tiukan paikan tullen ja/tai taloudellisen tilanteen selkeyttämisen tueksi on tarjolla pankkien ja rahalaitosten myöntämiä yhdistely- tai yhdistelmälainoja.  

Kun yhdistät lainat, maksat usean sopimuksen sijaan vain yhtä luottoa. Kuten kaikkien muidenkin lainojen tapauksessa, myös yhdistelylainan tarjoajien palveluissa on kuitenkin eroja. Siksi yhdistelylainakin kannattaa siis kilpailuttaa.   

Melkein 300 euroa pienemmät lainanhoitokulut  

Lainojen yhdistämisen kautta saatava säästö riippuu sekä olemassa olevien lainojen, että yhdistelylainan koroista ja mahdollisista tilinhoitomaksuista. Sortterin asiakkaille lainojen yhdistäminen tuo selvityksemme mukaan keskimäärin 277 euron verran säästöä kuukaudessa.  

Nämä lähes 300 euroa pienemmät kulut ovat seurausta yhdistelmälainan usein edullisemmista lainaehdoista, pienemmästä korosta ja omaan talouteen paremmin sovitetusta maksuaikataulusta.  

Lainojen yhdistämisen tuomat hyödyt eivät ole vain taloudellisia. Yhden summan ja yhden eräpäivän muistaminen luovat selkeyttä ja mielenrauhaa, mikä taas auttaa budjetoimaan ja suunnittelemaan elämää pidemmällä tähtäimellä.  

Lainoja yhdistelemällä kulut pienentyvät yleensä seuraavasti.

  1. Korko on tyypillisesti pienempi kuin yksittäisissä maksusopimuksissa
  2. Kuukausierä on joustavammin sovitettavissa vastaamaan lainanottajan taloudellista tilannetta
  3. Turhat laskutuslisät ja tilinhoitomaksut poistuvat, sillä yksi laina tarkoittaa vain yhden lainan kuluja
  4. Takaisinmaksu onnistuu pitkälläkin maksuajalla
  5.  

Kuluja pienentävä lainojen yhdistely pähkinänkuoressa  

Nimensä mukaisesti lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan olemassa olevien lainojen, kulutusluottojen tai luottokorttivelkojen yhdistämistä ja uudelleenrahoittamista. Nykyiset luotot maksetaan pois ja aiemmin syntyneet velat keskitetään yhden lainasopimuksen alle.  

Yhdistelyn myötä voimaan jää vain yksi lainasopimus, jota lyhennetään luotonmyöntäjälle sovituissa maksuerissä ja aikataulussa. Näin ollen yhdistelylainan avulla maksettavaksi jää vain yhden lainan kulut.  

Lainojen yhdistely ja siirtäminen on yksinkertaista. Kun avoin luottosumma on selvillä, voit täyttää netissä lainahakemuksen, vertailla lainatarjouksia ja valita niistä sopivimman. Kun sopimus on syntynyt ja allekirjoitettu, velat maksetaan pois yksittäisille lainanantajille ja jatkossa lyhennetään kuukausierissä vain yhtä lainaa pankille.  

Yhdistelylainan myötä on mahdollista yhdistää seuraavat lainat ja luottotuotteet:  

  • kulutusluotot
  • luottokorttivelat
  • osamaksusopimukset sekä muut lainat
  •  

Yhdistä sinäkin luottosi ja säästä lainakuluissa.