MAINOS

Hajuvesiä internetistä eli kuinka löytää sopiva tuoksu nopeasti ja helposti

MAINOS -

Kuka sanoo, että hajuvettä hankkiessa on mentävä kauppaan? Yleensä tuoksuja myyvässä liikkeessä käynti päättyy aina samoin – parin, kolmen tuoksun haistelun jälkeen olet ylikuormittunut ja et osaa vieläkään tehdä valintaa. Internetissä on kuitenkin mahdollista tutustua erilaisiin hajuvesiin rauhassa ja valita sopivin tuoksusen luonteen ja ominaisuuksien perusteella. Lisäksi edulliset hajuvedet on internetistä paljon helpommin saatavilla kuin kaupasta! Niin, mistä sitten aloittaisi?

Raikastuoksuinen hajuvesi

Riippumatta siitä, onko etsittävänä tuoksuna miesten partavesi, naisten hajuvedet vai unisex tuoksut,valikoima on laaja. Ja sille on syynsä. Kaikki pitävät erilaisista tuoksuista – joku raikkaammasta aromista, joku makeammasta, joku kukkaisesta. Hajuvesi internetistä ei tarkoita umpimähkään valitsemista. Niiden kuvauksessa on lueteltu rakenne, nuotit ja muu tarvittava tieto. Vaikka sellainen kuvaus voi tuntua liialliselta, on perusteellinen teksti tarpellinen, ja kannattaa varata kunnolla aikaa tutustua ominaisuuksiin.

Nuotteihin päästessä kyseessä ei ole musiikkinuotit, vaan viittaus siihen, mistä tuoksuista hajuvesi koostuu ja kuinka ne tulevat siinä esille. Ensiksi haistetaan huippunuotit, mutta ne katoavat nopeasti. Sydännuotit ilmestyvät huippunuottien jälkeen ja kestävät pidempään. Kaikkein kauimmin aistitaan perusnuotit, jotka myös vahvistavat tuoksua. Tämä tarkoittaa, että valintaa ei voi tehdä puhtaasti ensimmäisen havaittavan tuoksun perusteella! Se katoaa nopeasti ja jäljelle jäävät sydän- ja perusnuotit, joiden täytyy myös miellyttää ja olla sinulle sopivia.

Päivittäiseen käyttöön tarkoitetut tuoksut ovat yleensä vaatimattomampia ja neutraalimpia. Myös vapaa-ajan tuoksut ovat kevyempiä, kun taas erityisempien ja juhlallisten tapahtumien tuoksut ovat intensiivisempiä ja voimakkaampia. Hyödyllistä tietoa saa myös jo tuoksun hankkineiden asiakkaiden kommenteista. Joskus heidän yksinkertainen palaute voi olla jopa helpommin ymmärrettävämpää kuin tuoksuihin erikoistuneiden yritysten ammattimainen kuvaus.

Alkuperäiset hajuvedet ja edulliset hajuvedet

Kuvauksen lisäksi kiinnitä tuoksua valitessa huomiota kaksi- tai kolmekirjaimiseen yhdistelmään, joka tulee tuoksun mukana ja jolla parfyymit on myös internetissä aina merkitty. Ne kaksi tai kolme kirjainta auttavat ymmärtämään kuinka tuoksu toimii ja kauan se säilyy. Eli jos haluat hyvän pysyvyyden, EDC ei välttämättä ole paras valinta, vaan haluat katsoa PP- tai EDP-merkittyjä alkuperäisiä hajuvesiä.

Tuoksusuihke on kaikkein miedoin merkintä ja sillä merkitty tuoksu pysyy enintään tunnin verran. EDC on kevyt hajuvesi, joka pysyy iholla enintään pari tuntia ja jossa tuoksuaineita on vähemmän. EDT eli Eau de toilette -tuoksu kestää hieman kauemmin kuin neljä tuntia. EDP on kuitenkin voimakkaampi ratkaisu ja tarjoaa intensiivisemmän tuoksun, mutta kaikkein pysyvin on PP, joka voi pysyä iholla jopa kuusi tuntia!

Miksi valita minihajuvedät?

Hajuvedet pienemmissä pulloissa on hyvä ratkaisu niille, jotka rakastavat vaihtaa tuoksuja. Joko sitten mielialan, tapahtuman tai vuodenajan mukaan. Kesällä esimerkiksi tuoksut voimistuvat, joten suositaan kevyempiä ja raikkaampia hajuvesiä. Kylmemmällä ilmalla ovat voimakkaammat tuoksut ovat sopivampia!

Minihajuvedet on hyvä ostos myös silloin, kun haluat kokeilla tuoksua. Aina et tiedä tarkalleen, mistä tykkäät ja minihajuvesillä saa hyvän idean ja rohkeuden hankkia suuremman pullon. Etsiessä tuoksuja lahjaksi, voi minihajuvesivalikoima olla turvallisempi ja varmempi päätös, sillä jos hajuvesi ei ole suosikki niin lahjansaajalla ei mene koko suurempi pullo hukkaan. Sekä tietenkin jos etsittävänä on edullisemmat hajuvedet internetistä, on minihajuvedet täydellinen valinta!