Yhdistä lainat – vertailusta pienin korko yhdistelylainalle

Monet joutuvat lyhentämään useita eri lainoja, osamaksuja ja luottokorttivelkaa samanaikaisesti. Tämä rasittaa taloutta, sillä pelkistä luottojen koroista ja kuluista voi kertyä paljon maksettavaa joka kuukausi. Lisäksi monet lainat saattavat aiheuttaa huolta ja vaikeuttaa talouden hallintaa.

Yhdistelylaina tarjoaa helpon ja taloudellisen ratkaisun tähän ongelmaan. Yhdistelylainan avulla voit yhdistää useat pienet lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Näin sinulle jää vain yksi laina, yhdet korot ja kulut ja yksi kuukausittainen maksu. Taloudellinen tilanteesi selkeytyy huomattavasti ja lisäksi voit säästää paljon rahaa.

Vaikka velan määrä pysyy samana, säästöä syntyy silti. Tämä johtuu siitä, että maksat kuluja enää vain yhdestä lainasta, ja lisäksi isommassa lainassa on tavallisesti matalampi korko kuin pienissä lainoissa.

Kaikki vakuudettomat luotot voidaan yhdistää. Tällaisia ovat esimerkiksi osamaksut, kulutusluotot ja luottokorttivelat. Yhdistelyn ulkopuolelle jätetään vakuudelliset lainat, kuten asuntolaina, sillä niissä on jo valmiiksi kohtuullinen korko ja maltilliset kulut. Siksi niitä ei yleensä kannata sisällyttää yhdistelylainaan. Usein yhdistettäviä lainoja on noin 5–15 kappaletta, mutta mitään ala- tai ylärajaa niiden määrälle ei ole olemassa. Niitä voi siis olla tätä enemmän tai vähemmän. Ainoa rajoitus koskee velan määrää. Voit saada yhdistelylainaa enintään 70 000 euroa ilman vakuuksia.

Miksi lainat kannattaa yhdistää?

Lainojen yhdistäminen on järkevää useista eri syistä. Se on helppo ja nopea keino oman talouden parantamiseen. Sen ansiosta sinulle jää yksi laina, yksi korkoprosentti ja yksi kuukausittainen maksuerä. Saat vapautettua paljon rahaa muihin menoihin tai ihan vain säästöön. Lainojen yhdistäminen on avain taloudelliseen selkeyteen ja tasapainoon. Se auttaa sinua ottamaan hallinnan takaisin raha-asioissa ja luomaan valoisamman tulevaisuuden.

Korkokustannusten alentaminen

Yhdistelylainan korko on usein matalampi kuin nykyisten lainojesi korot yhteensä, koska isomman lainan korko on tavallisesti matalampi kuin pienempien. Tämä voi tarkoittaa merkittävää säästöä korkokuluissa sekä pienempää kuukausierää. Etenkin osamaksuissa ja luottokorteissa saattaa olla yllättävän korkea korko. Voit saavuttaa suuret säästöt, kun keskität lainasi yhteen paikkaan.

Talouden hallinnan helpottaminen

Useiden eri lainojen hallitseminen on haastavaa. Jokaisella lainalla voi olla eri eräpäivät, korot ja maksut, mikä tekee talouden suunnittelusta vaikeaa. On stressaavaa muistella, onko jokaisen lainan maksuerä varmasti muistettu maksaa ajallaan. Yhdistämällä lainat sinun tarvitsee huolehtia vain yhdestä maksusta, mikä helpottaa tilannetta huomattavasti.

Lisäksi pysyt aina helposti selvillä siitä, minkä verran velkaa on vielä jäljellä kokonaisuudessaan. Tiedät tarkemmin, minkä verran rahaa sinulla kuluu joka kuukausi lainan lyhentämiseen, joten budjetin laatiminen on helpompaa.

Kuukausierän pienentäminen

Voit valita uudelle yhdistelylainalle pidemmän takaisinmaksuajan, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kuukausierästä tulee pienempi. Tämä helpottaa taloudellista taakkaa, koska kuukausibudjettiin jää enemmän väljyyttä. Älä kuitenkaan valitse tarpeettoman pitkää takaisinmaksuaikaa, koska se kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

Lainojen yhdistäminen askel askeleelta

Lainojen yhdistäminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta onkin yllättävän helppoa. Kun haet yhdistelylainaa Nordic Bankin lainavertailupalvelun kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella kymmeniä lainantarjoajia. Pääset tutustumaan eri tahojen tarjoamiin lainoihin ja valitsemaan niistä parhaan ja halvimman. Näin lainojen yhdistäminen etenee:

1. Laske nykyisten lainojen summat yhteen.

Kirjaa ensin ylös jokaisen nykyisen lainasi tiedot. Ota selvää ainakin siitä, minkä verran maksettavaa on vielä jäljellä, mikä on lainan korko ja kuukausierä. Laske sitten, kuinka paljon velkaa on yhteensä. Tuo summa on se summa, joka sinun pitää hakea yhdistelylainaa.

2. Täytä lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.

Täytä lainahakemus huolellisesti, jotta saat mahdollisimman kilpailukykyisiä tarjouksia. Muista, että voit tehdä hakemuksen yksin tai yhteishakijan kanssa. Voitte yhdistää kaikki luottonne esimerkiksi puolisosi kanssa ja näin jakaa niistä vastuun yhdessä. Yhdessä voitte saada lainatarjouksen paremmilla ehdoilla.

Hakemuksen tekeminen on ilmaista eikä se sido tai velvoita sinua mihinkään. Siksi voit huoletta lähettää hakemuksen ja katsoa, löytyykö tarjousten joukosta sinulle sopiva laina.

3. Vertaile tarjouksia.

Voit saada jopa kymmeniä tarjouksia eri pankeista ja rahoitusyhtiöistä. Kaikki lainatarjoukset lähetetään sähköpostiisi. Sen lisäksi voit tutustua niihin palvelussamme, jossa ne järjestyvät koron mukaan. Näet siis nopeasti, missä tarjouksessa on matalin korko.

Vertaile tarjouksia toisiinsa. Kiinnitä huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Tuo luku sisältää koron lisäksi kaikki lainanhoitokulut, joten se kertoo mitkä ovat lainan todelliset kokonaiskustannukset vuositasolla.

4. Nosta rahat tilillesi ja maksa kaikki nykyiset lainat kerralla pois.

Kun olet valinnut parhaan lainan, allekirjoita sopimus ja toimita vielä mahdollisesti vaaditut liitteet. Tämän jälkeen saat rahat tilillesi jo yhden arkipäivän kuluessa, parhaassa tapauksessa jo samana päivänä. Juuri nopeus on vakuudettomien lainojen parhaita ominaisuuksia. Ei tarvitse käydä pitkiä lainaneuvotteluja eikä rahoja tarvitse odotella päivä- tai viikkokausia.

Kun olet saanut rahat tilillesi, pääset heti makselemaan nykyisiä lainojasi. Maksa kaikki loput pienet luotot, osamaksut ja luottokorttivelat kerralla pois. Näin sinulle jää vain yksi kilpailutettu yhdistelylaina.

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla

Yhdistelylainan kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään halvimman mahdollisen lainatarjouksen ja pienimmän koron yhdistelylainalle. Kilpailuttamalla maksimoit yhdistelylainan tuomat säästöt. Mitä matalampi korko lainassa on, sitä halvemmaksi se sinulle tulee.

Lisäksi kilpailuttaminen antaa mahdollisuuden tutustua eri lainanantajien tarjoamiin lainoihin ja niiden ehtoihin. Ehdotkin voivat nimittäin vaihdella jonkin verran. Siksi lainatarjous kannattaa pyytää monesta eri paikasta. Tällä tavalla voit löytää halvan ja omiin tarpeisiisi sopivan lainan.

Voit tietysti kilpailuttaa lainan pyytämällä tarjouksen erikseen jokaisesta rahalaitoksesta. Tämä olisi kuitenkin hankalaa ja veisi paljon aikaa. Siksi lainahakemus kannattaa tehdä lainavertailupalvelussa.

Kotimainen Nordic Bank välittää hakemuksesi yli 30 eri pankille ja rahoitusyhtiölle, eli voit saada jopa kymmeniä tarjouksia yhdellä ilmaisella hakemuksella.