Paikallisuutiset

Valtuutettu vapaalla: Lastenlapset ovat valtuutetun Teija Mykkäsen voimavara

Teija Mykkänen pitää sylissään kuudennetta lapsenlastaan Väinöä.
Teija Mykkänen pitää sylissään kuudennetta lapsenlastaan Väinöä. Kuva: Seija Martiskainen

Pyhäjärvi

Teija Mykkänen on aito ja alkuperäinen Pyhäjärvinen kunnanvaltuutettu.

Hän on opiskellut oppisopimuksella merkonomiksi 2001 Kauhavan yrittäjäopistolla, ja kolme vuotta sitten hän valmistui lähiesihenkilöksi oppisopimuksella paikallisella Halpa-Hallilla työskennellessään.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä Mykkänen on ollut poissa työelämästä loukkaantumisen vuoksi. Hän kaatui pyörällä töihin mennessään vuonna 2001, minkä jälkeen selkää on operoitu 15 kertaa.

– Lastenlapset on sellainen voimavara, joka tuo potkua, että jaksan kipujen kanssa mennä eteenpäin. He ovat tärkeintä minulle, Mykkänen toteaa ja kertoo olevansa kuuden lapsenlapsen mummo.

Politiikka on Mykkäselle myös tärkeässä roolissa ja hän onkin ollut mukana vaikuttamassa 2000-luvun alusta alkaen.

– Appiukko oli kiinnostunut politiikasta ja hänen kauttaan kiinnostuin asiasta. Ystäväni Aimo Karvonen otti minuun yhteyttä, että "lähde mukaan" ja siitä se alkoi. Elinkeinotoimikunnassa aloitin vuonna 2001. Olisikohan menny vuodenpäivät ja pääsinkin jo mukaan hallitukseen, muistelee Mykkänen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Parasta politiikassa Mykkäsen mielestä on se, että saa oman äänen kuulumaan ja pystyy vaikuttamaan asioihin. Politiikka on sellaista, ettei siinä opi muuta kuin tekemällä ja kuuntelemalla itseäsi sekä kuntalaisia avoimesti.

Haastavinta Mykkäsen mielestä on ollut koulujen sulkeminen.

– Se ei tuntunut sillä hetkellä hyvälle vaihtoehdolle, mutta nyt kun olen kuunnellut lapsia ja seurannut tilannetta, niin hyvin ovat viihtyneet ja sopeutuneet nykyiseen malliin, vaikka pelotti kyllä miten varsinkin alakoululaiset tottuvat.

– Kun olin itse koululainen Kontiolan koulussa Hiidenkylällä, ei meitä ollut kuin kahdeksan oppilasta ja varsinkin liikunta oli haastavaa, kun joukkueita ei oikein pystytty tekemään, naurahtaa Mykkänen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Harrastuksiin Mykkänen luettelee lastenlapsien kanssa kaikenlaista puuhastelua, kuten virkkaamista sekä leipomista. Sukkien neulominen on hänen lempi harrastuksensa, jolloin ei tarvitse ajatella mitään ylimääräistä, vaan saa täysin keskittyä siihen puuhaan ja rentoutua.

Ystävänsä toimesta Mykkänen pääsi miehensä kanssa vuonna 2001 mukaan Tuttu juttu -ohjelmaan, jossa he kilpailivat keihäänheittäjä Taina Uppaa sekä hänen miestään Sami Kolkkalaa vastaan. He voittivat toisen palkinnon, Ikaalisten matkan, jonne Mykkänen lähti yhdessä miehensä ja lastensa kanssa.

– Se oli mukava tempaus ystävältäni ja olihan se ihana päästä perheen kanssa reissuun. Mykkänen hymyilee.

Mykkänen haluaa sanoa Selänne-lehden lukijoille, että "ottakaa reippaasti kantaa asioihin sekä yhteyttä meihin päättäjiin mikä mieltänne askarruttaakin, sillä ei ole tyhmiä kysymyksiä. Aina voi kysyä ja tuoda oma näkemys esille."