Paikallisuutiset

Uusi leipomo ja pitopalvelu avattiin Haapajärvelle – Hannu Häiväläinen ja Toni Paunila ovat tuoreita haapajärvisiä yrittäjiä

Kartanon herkut yrittäjillä Hannu Häiväläisellä ja Toni Paunilalla on suunnitteilla, että jossakin vaiheessa he alkavat myydä tuotteitaan Haapajärven keskustassa ja pitävät siinä sivussa myös Pop-up kahvilaa. Nyt työn alla ovat joululeivonnaiset- ja ruoat.
Kartanon herkut yrittäjillä Hannu Häiväläisellä ja Toni Paunilalla on suunnitteilla, että jossakin vaiheessa he alkavat myydä tuotteitaan Haapajärven keskustassa ja pitävät siinä sivussa myös Pop-up kahvilaa. Nyt työn alla ovat joululeivonnaiset- ja ruoat. Kuva: Tanja Kopsa

Hannu Häiväläinen jaToni Paunila perustivat Kartanon herkut leipomon ja pitopalvelun Karjalahden kartanoon. Miehillä on vastaavasta toiminnasta kokemusta edellisellä asuinpaikkakunnallaan Lapinlahdella, missä he saivat mukavasti asiakkaita.

Hannu on kotoisin Lapinlahdelta ja on koulutukseltaan maatalouslomittaja-karjanhoitaja. Hän on toiminut pitkään rakastamiensa lehmien parissa karjanhoitajana. Nyt hän on viimeistä viikkoa vanhassa työssään Lapinlahdella ja on jo aloitellut leipomista kartanossa.

– Leivon paitsi myyntiin, myös Minnesarastuksen tarpeisiin. Ruokahuollon ammattilainen Toni taas laittaa ruoat heille ja kyllä häneltäkin leipominen sujuu tarpeen mukaan. Meille on valmistumassa leipomo kartanon kellaritiloihin, iloitsee Hannu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toni on kotoisin Etelä-Suomesta. Hän huolehtii kartanon ruokapuolesta, pyykkihuollosta, siivouksesta ja toimii myös tarpeen mukaan kuljettajana.

– Teen myös myyntiin tuotteita, esimerkiksi joululaatikoita. Virittelemme käyntiin pitopalvelua. Tiloja meillä ei ole käytössä, mutta voimme tuoda tarjottavat asiakkaan varaamaan tilaan. Keskitymme tarjoamaan kotimaisista tuotteista valmistettuja ruokia ja leivonnaisia, kertoo Toni.

Miehistä Haapajärvi vaikuttaa yrittäjämyönteiseltä kaupungilta ja he ovat tunteneet itsensä tervetulleiksi uudelle paikkakunnalle. He ovat saaneet apua yritystoiminnan käynnistämisessä muun muassa yrityspuolen ammattilaisilta.

– Tulin tänne Haapajärvelle ensi kertaa kesällä ja ihastuin kaupunkiin ja kartanon miljööseen, sanoo Toni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Molemmat miehet kouluttautuvat kokemusasiantuntijoiksi, jotta he voivat tarpeen mukaan toimia myös Minnesarastuksen työntekijöinä.